Την Κυριακή 23 Ιουλίου η τακτική Γενική Συνέλευση του ΕΟΣΣ

Την Κυριακή 23 Ιουλίου 2017 θα γίνει η τακτική Γενική Συνέλευση του ΕΟΣΣ. Είναι η πρώτη μετά την κατάργηση της αναγκαστικότητας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υλοποίησε επιταγές του μνημονίου και της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ.

Η φτωχομεσαία αγροτιά, η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα λεηλατούνται σήμερα απ’ την πιο βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που έχει γνωρίσει ο τόπος.

Οι αμπελουργοί της Σάμου και ο ΕΟΣΣ έχουν να αντιμετωπίσουν:

Τα συσσωρευμένα χρέη που απομυζούν το μεγαλύτερο μέρος του μόχθου τους  και οφείλονται στη ληστρική πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, στην τραπεζική τοκογλυφία, στη συγχρονισμένη μ’ αυτές τις πολιτικές τακτική προηγούμενων διοικήσεων της ΕΟΣΣ.

Τη νέα φοροασφαλιστική λεηλασία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αρπάζει ό,τι απόμεινε απ’ τις επιδρομές των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Την εγκατάλειψη της αμπελοκαλλιέργειας και τη συνακόλουθη μείωση της παραγωγής που απειλεί να διαλύσει την οινοπαραγωγή, τους αμπελουργούς και τον ΕΟΣΣ.

Την πιθανή επίθεση ιδιωτικών συμφερόντων που διευκολύνεται απ΄ την Κατάργηση της αναγκαστικότητας.

Δεδομένης αυτής της πραγματικότητας , αναγκαία προϋπόθεση για την επιβίωση και την ανάπτυξη του αμπελοοινικού τομέα του νησιού είναι η ενότητα, η συνεργασία, το αρραγές μέτωπο αμπελουργών-εργαζομένων και διοίκησης του ΕΟΣΣ.

Η επιμονή των αμπελουργών  να στηρίζουν τον Συνεταιρισμό τους, να καλλιεργούν και να παράγουν εξαιρετικής ποιότητας σταφύλι, παρά το πενιχρό τους εισόδημα

Οι συγκινητικές μέχρις αυτοθυσίας προσπάθειες των εργαζομένων που έχουν σαν αποτέλεσμα την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας κρασιών και την αποτελεσματική προώθησή τους

Η σωστή επιλογή της προηγούμενης διοίκησης να αλλάξει εμπορικό αντιπρόσωπο στην Ελλάδα.

συγκροτούν στην πράξη παράδειγμα ενότητας και συνεργασίας με ορατά και μετρήσιμα αποτελέσματα που αποτυπώνονται με αύξηση 50% του τζίρου απ’ την ελληνική αγορά παρά την οικονομική κρίση.

Το σημερινό ΔΣ υποχρεούται να αναπτύξει ακόμα περισσότερο αυτή την ενότητα και συνεργασία για το καλό των αμπελουργών που εκπροσωπεί. Αντί όμως γι’ αυτό, υποκύπει στον λαϊκισμό, στην άγνοια, στις ακρότητες και την αρπακτική διάθεση ορισμένων μελών του, φορτώνει άδικα την ευθύνη του χαμηλού εισοδήματος των αμπελουργών στους εργαζόμενους και υιοθετεί τακτική μαστιγίου απέναντι τους. Η απόφαση για κατάργηση των ωριμάνσεων για περικοπή 10% των αποδοχών των νεοεισερχόμενων ανοίγει το δρόμο για ευρύτερες ανατροπές και πυροδοτεί τη διάσπαση που θα έχει οδυνηρά αποτελέσματα για τους αμπελουργούς και την επιβίωση του συνεταιρισμού.

Καλούμε τους αμπελουργούς

Να δώσουν μαζικό παρόν στη Γενική Συνέλευση της Κυριακής. Να τη μετατρέψουν σε αφετηρία ρήξης και ανατροπής της αντιαγροτικής πολιτικής που ληστεύει το μόχθο και λεηλατεί τη ζωή αμπελουργών και εργαζομένων.

Να διεκδικήσουν τη διαγραφή του μισού τραπεζικού χρέους του ΕΟΣΣ, την επάνοδο των επιτοκίων στα προ κρίσης επίπεδα, την απαλλαγή του κρασιού και του Συνεταιρισμού απ’ όλους τους φόρος, τους τόκους και τις επιβαρύνσεις που επιβλήθηκαν απ’ την αρχή της κρίσης, την απαλλαγή των αμπελουργών απ΄’ όλους τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές που επιβλήθηκαν στη διάρκεια της κρίσης.

Να ακυρώσουν την απαράδεκτη απόφαση του ΔΣ του ΕΟΣΣ για κατάργηση των ωριμάνσεων και μείωση των αποδοχών των νεοεισερχόμενων εργαζομένων. Να επιβάλλουν την ανανέωση της υφιστάμενης σύμβασης με προοπτική την αναπλήρωση των απωλειών.

ΣΥΣΤΑΣ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 411 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 1 κρούσμα στη Σάμο

Ραγδαία η εξάπλωση της πανδημίας. Ρεκόρ θετικών κρουσμάτων. 1 κρούσμα στη Σάμο

Σήμερα ανακοινώνουμε 935 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός

Περισσότερα »
Σύλληψη αλλοδαπού στον αερολιμένα της Σάμου, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών που τελέστηκαν από αλλοδαπούς

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, περίπτωση διάρρηξης – κλοπής, που διαπράχθηκε προ τετραμήνου περίπου, σε οικία στο Βαθύ της Σάμου. Ταυτοποιήθηκαν

Περισσότερα »
Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Πρεμιέρα σε αργό ρυθμό

Μπορεί να προέκυψε την τελευταία στιγμή η πολύ σημαντική απουσία του Μίροτιτς, ωστόσο η Μπαρτσελόνα έδειξε ότι ήθελε περισσότερο από τη Ρεάλ Μαδρίτης τη νίκη

Περισσότερα »