Την ενίσχυση με προσωπικό και μηχανήματα ζητά το Επιμελητήριο Σάμου για τις πύλες εισόδου

Την ενίσχυση με πέντε τουλάχιστον άτομα προσωπικό και την τοποθέτηση μηχανημάτων X-RAY στις τρεις πύλες εισόδου στα λιμάνια Σάμου, Πυθαγορείου και Καρλοβάσου ζητά με επιστολή του προς την Α.Α.Δ.Ε.  και τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και Ε.Φ.Κ το Επιμελητήριο Σάμου.

Η επιστολή αναφέρει:

«Κύριε Διοικητά,

Κυρία Γεν. Διευθύντρια,

Έχουμε την τιμή να επικοινωνήσουμε μαζί σας, για να σας γνωρίσουμε ότι φέτος έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των επιβατών από τρίτες χώρες στις τρεις πύλες εισόδου (λιμάνια) της Σάμου, με αποτέλεσμα να παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στον έλεγχο επιβατών και αποσκευών από τρίτες χώρες και μεγάλη αναμονή των επιβατών κάτω από τον ήλιο.

Επειδή ως γνωστόν η πρώτη εικόνα είναι αυτή που μένει στον τουρίστα για έναν προορισμό, το Επιμελητήριο Σάμου, αρμόδιο για την οικονομική ανάπτυξη των επιχειρήσεων-μελών του αλλά και του τόπου,  θεώρησε υποχρέωσή του να διερευνήσει το θέμα της μεγάλης αναμονής των επιβατών.

Αφού ήρθε σε επαφή με τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, διαπιστώθηκε ότι, όσον αφορά στον τελωνειακό έλεγχο, το πρόβλημα οφείλεται, αφενός μεν, στην πλήρη υποστελέχωση του Τελωνείου Σάμου και αφετέρου, στην έλλειψη μηχανημάτων X-RAY.

Να σημειωθεί ότι, στην αρμοδιότητα του Τελωνείου Σάμου ανήκει και ο αερολιμένας Σάμου «Αρίσταρχος ο Σάμιος» ο οποίος εξυπηρετεί πτήσεις τσάρτερ από Ευρώπη και τρίτες χώρες.

Κατόπιν τούτου, σας παρακαλούμε θερμά όπως μεριμνήσετε για τη στελέχωση του Τελωνείου με τουλάχιστον πέντε (5) άτομα μόνιμο προσωπικό, ενισχύοντας την υπηρεσία με επιπλέον προσωπικό κατά τους θερινούς μήνες ως και την τοποθέτηση μηχανημάτων X-RAY στις τρεις πύλες εισόδου στα λιμάνια Σάμου, Πυθαγορείου και Καρλοβάσου

Ελπίζοντας στην ικανοποίηση του αιτήματος της σαμιακής κοινωνίας και των επιχειρήσεων του νησιού μας, σας ευχαριστούμε  εκ των προτέρων και αναμένουμε.

Πηγή: www.samiaki.tv

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »