Την αναστολή των κινητοποιήσεων στη θέση «ΖΕΡΒΟΥ» αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο. Αντιδράσεις από κατοίκους

Την αναστολή των κινητοποιήσεων στη θέση «ΖΕΡΒΟΥ» αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο. Αντιδράσεις από κατοίκους

Την αναστολή των κινητοποιήσεων στη θέση «ΖΕΡΒΟΥ» για τη δημιουργία του νέου ΚΥΤ χωρητικότητας 1.200 ατόμων + 300 ατόμων για το ΠΡΟΚΕΚΑ και κατ’ επέκταση την επίταξη των 216 στρεμμάτων για τη δημιουργία επιπλέον 3.500 θέσεων, αποφάσισε κατά πλειοψηφία σε έκτακτη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Οι δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Σάμου κ.κ. Τζίχας και Παχυμανώλης ψήφισαν κατά.

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει στα χέρια του πλέον ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος για να διαπραγματευθεί με την Κυβέρνηση έχει ως εξής:

Αναστολή των κινητοποιήσεων στη θέση ΖΕΡΒΟΥ

Ανάκληση της υπουργικής απόφασης για την επίταξη των κτημάτων και προσωπικών περιουσιών στην θέση ΖΕΡΒΟΥ

Χρονοδιάγραμμα αποσυμφόρησης και κλεισίματος του ΚΥΤ και αποδοχή μόνο μικρής δομής χωρητικότητας 1.500 θέσεων

Και εξουσιοδότηση στον Δήμαρχο, για συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό , ο οποίος πρέπει να του παρέχει τις απαραίτητες εγγυήσεις και δεσμεύσεις, αφενός μεν για το χρονοδιάγραμμα του κλεισίματος του ΚΥΤ της πόλεως της Σάμου, της δομής 1.500 στη θέση «ΖΕΡΒΟΥ» και του απεγκλωβισμού του ΚΥΤ στο Βαθύ.

Στην αρχική του τοποθέτηση στο Σώμα ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος είπε τα εξής:

«Ξέρετε μερικά πράγματα είναι μοναξιά. «Του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ». Φευγάτος λοιπόν ο Δήμαρχος της Ανατολικής Σάμου δεν είναι εκ πεποιθήσεως, όπως θέλω να πιστεύω και το δημοτικό συμβούλιο. Ανάληψη ευθύνης θα πάρουμε όπου μας αναλογεί. Όχι γιατί ανατρέπονται τα δεδομένα λόγω αναξιοπιστίας όπως λέτε εσείς ή λόγω αλλαγής του περιβάλλοντος διαχείρισης του μεταναστευτικού –προσφυγικού.

Πρόκειται για μια ασύμμετρη κατάσταση με επίκεντρο τον άνθρωπο και είναι πολύ δύσκολο να καθοριστεί πως θα είναι το επόμενο 24ωρο. Κανένας μας δεν ξέρει τι ξημερώνει, γι αυτό και εγώ πολλές φορές ξημερώνομαι στον Δήμο.

Υπάρχουν λοιπόν αρμόδια όργανα και είναι η πολιτεία. Υπάρχει κυβέρνηση, ένας πρωθυπουργός που εγώ πιστεύω πως αυτό ακριβώς θα έλεγε και εκείνος. Το που θα το πάει δεν είναι αρμοδιότητα της αυτοδιοίκησης, του Δημάρχου ή της Σάμου. Αυτό που θέλουμε είναι να απεγκλωβιστεί το νησί και να αρχίσουμε λίγο να κοιτάμε το νησί μας. Η μοναξιά είναι μεγάλη και δεν την νιώθουν στα άλλα νησιά.

Εκεί υπάρχει και ένα κίνημα που είναι μερικές χιλιάδες. Εδώ υπάρχει ένα κίνημα που πολλές φορές αδικεί τον εαυτό του. Διαβεβαιώσεις δεν θα δώσω εγώ, υπάρχει η κυβέρνηση. Θα τις ζητήσουμε από την κυβέρνηση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Γνωρίζω πολύ καλά και δεν καταχρώμαι την εμπιστοσύνη ότι ακριβώς αυτό θα εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός για το ΚΥΤ της πόλεως της Σάμου. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να ζητήσουμε και δημόσια να υπάρξει αυτή η τοποθέτηση.

00DimotikoSimvoulio02

Το δίλλημα βγαίνει όμως εκ των πραγμάτων. Θ’ ακολουθήσει η συζήτηση και το τι θα μπει ή δεν θα μπει σε ψήφισμα, νομίζω ότι όλοι έχουμε δικαίωμα και από τον κανονισμό και το νόμο, να το προτείνουμε. Και βέβαια υπάρχει και η εισήγηση του δημάρχου που δεν μιλάει για αναστολή, αλλά θα ήθελα να ακούσω και τοποθέτηση από συναδέλφους. Ο Αντιδήμαρχος ζήτησε βοήθεια οργανωτική και εκτός από τους παρόντες, που δεν μιλάμε για να περάσουμε, μιλάμε για να κάνουμε βάρδια».

Με τη λήξη της συνεδρίασης αρκετοί κάτοικοι των Μυτιληνιών μαζί με τον Πρόεδρο της Κοινότητας βρέθηκαν στο σημείο διαμαρτυρίας, όπως επίσης και ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος ο οποίος τους ενημέρωσε για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Υπήρξαν αντιδράσεις λέγοντας ότι ο αγώνας των εννέα ημερών «πήγε τσάμπα», πλην όμως οι ίδιοι (κάτοικοι Μυτιληνιών και άλλων περιοχών) ανέφεραν ότι παραμένουν στο μπλόκο και ο αγώνας συνεχίζεται με το όποιο κόστος.

00VKDMarket1

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ευθύμιος Λέκκας στο "Radio Cafe 102,4" - 7 ρίχτερ ο σεισμός, πάνω από 3 χιλιάδες μετασεισμοί

Ευθύμιος Λέκκας: Κάναμε παρατηρήσεις κατά πόσο είναι ανθεκτικές οι κατασκευές ή δημιουργήθηκαν προβλήματα σ’ αυτήν την καθυστερημένη σεισμική δόνηση

Τη Σάμο επισκέφτηκε μετά τον σεισμό των 4,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στο νησί μας, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας,

Περισσότερα »
O ιατρός Εμμανουήλ Κιάσσος εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Αν. Σάμου για θέματα κορονοϊού

Ορίσθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Εμ. Κιάσσος ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Αν. Σάμου στο Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας

Σύμφωνα με την υπ΄αριθ. 59/25-01-2021 απόφαση Δημάρχου, ορίσθηκε ο κ. Εμμανουήλ Κιάσσος, Δημοτικός Σύμβουλος, ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Ανατολικής Σάμου και του μεταβιβάζει καθ’ ύλην

Περισσότερα »