Τιμητική εκδήλωση προς τιμήν της CELESTYAL CRUISES

Τιμητική εκδήλωση προς τιμήν της εταιρείας CELESTYAL CRUISES που από το 2014 έχει συμπεριλάβει τη Σάμο ως έναν από τους βασικούς σταθμούς της κρουαζιέρας που εκτελούν τα πλοία της, πραγματοποίησε η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Σάμου το πρωί της Τετάρτης (14/12), παρουσία του κ. Κυριάκου Αναστασιάση, (Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας και πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής Διεθνούς Ένωσης κρουαζιέρας), του κ. Πυθαγόρα Νάγου (αντιπρόεδρος πωλήσεων) και του καπετάνιου κ. Γιώργου Κουμπενά (Αντιπρόεδρος Επιχειρήσεων).

00CelestyalCruises02

Αρχικά την εκδήλωση άνοιξε ο οικοδεσπότης κ. Νίκος Κατρακάζος ο οποίος τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η επίσκεψη υψηλών στελεχών της εταιρείας στο νησί αλλά και οι αυξημένες προσεγγίσεις που από 9 το 2015 έγιναν 45 το 2016 αναδεικνύοντας έτσι τη Σάμο ως τον προορισμό με τη μεγαλύτερη αύξηση επιβατών και προσεγγίσεων το 2016 στον τουρισμό της κρουαζιέρας πανελλαδικά.

Επίσης ο κ. Κατρακάζος αναφέρθηκε στο «πιστοποιητικό ασφαλείας» που κατάφερε να πάρει πέρυσι η Σάμος για τους επιβάτες από την Αμερική που λειτούργησε με πολλαπλά οφέλη για το νησί όταν η Σάμος αντιμετώπιζε τεράστιο πρόβλημα από τους πράκτορες της Ευρώπης και δεχόταν ακυρώσεις.

00CelestyalCruises03

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε και ο δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος ο οποίος απευθυνόμενος προς τα στελέχη της CELESTYAL CRUISES τους είπε ότι «επιλέγοντας τη Σάμο, έχουν επιλέξει ένα ιδανικό σημείο προσέγγισης. Η κρουαζιέρα αποτελεί ένα παράθυρο στον κόσμο. Θεωρώ ότι η επέκταση δρομολογίων είναι πολύ σημαντική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελόπουλος ενώ δεν παρέλειψε ν’ αναφέρει και τις προσπάθειες του Δήμου για την τουριστική προβολή του νησιού πρόσφατα στην Ρώμη αλλά και στο Μιλάνο.

Τους καλεσμένους χαιρέτησε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Κυριαζής ο οποίος αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που υπήρξε με την εταιρεία αλλά τόνισε και τα σημαντικά οφέλη που αποκόμισε η Σάμος από αυτή την συνεργασία.

Το λόγο πήρε στην συνέχεια ο αντιπρόεδρος πωλήσεων της εταιρείας κ. Πυθαγόρας Νάγος ο οποίος εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν την CELESTYAL CRUISES να συμπεριλάβει και την Σάμο στις προσεγγίσεις των κρουαζιεροπλοίων της.

«Η Ελλάδα έχει 140 νησιά. Δεν γίνεται να γνωρίζουν μόνο τα τέσσερα όπως π.χ την Σαντορίνη ή τη Μύκονο. Η κρουαζιέρα είναι πολυσυλλεκτικό προϊόν. Συνολικά μεταφέρουμε 140 εθνικότητες. Έπρεπε να έρθουμε σε επαφή με την τοπική κοινωνία . Να δούμε τι θέλουν και τι μπορούμε να τους προσφέρουμε .

Η Σάμος είναι ένας πραγματικός θησαυρός. Συνδυάζει παραλίες, φύση, οινογαστρονομία. Πυλώνες που ταυτίζονται με τους πυλώνες της CELESTYAL CRUISES. Το 2017 η εταιρεία μας θα συμμετέχει σε 65 εκθέσεις σε όλο τον κόσμο. Η Σάμος θα είναι ένα από τα 12 νησιά που θα προσεγγίζουμε και θα διαφημιστούν και μάλιστα το πιο πλήρες» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Νάγος.

00CelestyalCruises04

«Ευχαριστώ που μας βοηθήσατε να μεγαλώσουμε την εικόνα της Ελλάδας προς τα έξω» δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων του νησιού που είχαν κατακλίσει την αίθουσα τηλεδιάσκεψης της ΠΕ Σάμου. Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι η Ελλάδα δεν έχει προβάλει αρκετά τους προορισμούς της σε σχέση με άλλους προορισμούς του εξωτερικού που δουλεύουν όλο το χρόνο. «Για να μπορέσει η Ελλάδα να γίνει πρώτος προορισμός πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία οι Έλληνες και να στοχεύσουν στο να γίνει η κρουαζιέρα προϊόν για όλο το χρόνο» είπε χαρακτηριστικά. Να σημειώσουμε ότι φέτος οι προσεγγίσεις της εταιρείας θα ξεκινήσουν από τον Μάρτιο και θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο.

Στην συνέχεια ανακοινώθηκε ο νικητής του διαγωνισμού φωτογραφίας για τα πλοία της εταιρείας, Μανόλης Ζάννης που κέρδισε μια εβδομαδιαία κρουαζιέρα. Δώρα στα στελέχη της εταιρείας προσέφεραν, ο εμπορικός σύλλογος Σάμου, ο σύλλογος επαγγελματιών Πυθαγορείου ένα πήλινο πλοιάριο από τον κ. Τίμο Χατζηλαγό, ο πολιτιστικός Σύλλογος Πυθαγορείου Λυκούργος ένα dvd με εκδήλωση του συλλόγου, ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου, ο Ηγούμενος της Μονής Αγίας Ζώνης π. Αμφιλόχιος ένα βιβλίο με την ιστορία των μοναστηριών της Σάμου, ο Δήμαρχος Σάμου προσέφερε τοπικά προϊόντα και το βιβλίο της υποψηφιότητας της Σάμου για την πολιτιστική πρωτεύουσα το 2021. Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης δώρισε στα στελέχη της εταιρείας έναν χάρτη της Σάμου του 1839.

Βιολέτα Τριπόδη – Αλέξης Κομνηνός

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ…

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Δημοπράτηση έργου «Ασφαλτοστρώσεις Δρόμων ΔΚ Χώρας» προϋπολογισμού 819.000,00€

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Δημοπράτηση έργου «Ασφαλτοστρώσεις Δρόμων ΔΚ Χώρας» προϋπολογισμού 819.000,00€

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου ενημερώνει τους δημότες ότι δημοπρατείται το Έργο «Ασφαλτοστρώσεις Δρόμων ΔΚ Χώρας» προϋπολογισμού 819.000,00€ το οποίο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Περισσότερα »