Τίμησαν την ημέρα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στη Σάμο, αλλά κάποιοι τους ξέχασαν

Πραγματοποιήθηκαν και ολοκληρώθηκαν σήμερα Κυριακή (20/05) στην πόλη της Σάμου οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Οι εκδηλώσεις μνήμης έχουν σκοπό να τονίσουν ιδιαίτερα και να υπενθυμίζουν τα γεγονότα της δραματικής περιόδου 1916 – 1923 με τους διωγμούς, τη γενοκτονία και τoν ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους που είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ποντίων σ’ ένα λαό προσφύγων και διασποράς.

Στις 10:30 πραγματοποιήθηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου της πόλεως Σάμου, ενώ αμέσως μετά έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων της πόλεως, στην Πλατεία Πυθαγόρα και κατατέθηκαν στεφάνια από τους κ.κ. Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Νίκο Κατρακάζο, Διοικητή 79 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο Γεώργιο Κουρή, Δήμαρχο Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλο, Αστυνομικό Διευθυντή Σάμου Δημήτρη Μαϊστρέλλη, Λιμενάρχη Σάμου Νίκο Κωνσταντέλλη, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου Δημοσθένη Ραγκαβά.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ανακρούσθηκε από τη Στρατιωτική Μουσική της 79 ΑΔΤΕ ο Εθνικός Ύμνος.

Παρόντες επίσης ο Αντιδήμαρχος Σάμος κ. Χρίστος Σεβαστάκης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Τριανταφύλλου.

Εντύπωση προκάλεσαν οι απουσίες του βουλευτή Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη, η μη παρουσία εκπροσώπων του Συλλόγου Ποντίων Σάμου, πολλών Δημοτικών συμβούλων, αλλά και άλλων (σύμφωνα τη δημόσια πρόσκληση της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου).

Να υπενθυμίσουμε ότι οι εκδηλώσεις μνήμης για τη σημερινή ημέρα γίνονται έπειτα από πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών και αφορούν όλη την Ελληνική επικράτεια.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα