Τη Σάμο επισκέπτεται ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί σήμερα Παρασκευή (13/07) στη Σάμο, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο κ. Κουτσούμπας αφίχθη της πρωϊνές ώρες στο Καρλόβασι με το σκάφος του Λιμενικού Σώματος «Γαύδος» από την Ικαρία όπου την Πέμπτη (12/07) πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη και ομιλία στους κατοίκους του νησιού.

Πρώτος σταθμός επίσκεψης του κ. Κουτσούμπα και της συνοδείας του στη Σάμο, ήταν το ΚΥΤ, όπου τον υποδέχθηκε η διοικήτρια κα Μαρία – Δήμητρα Νιούτσικου.

Στη συνάντησή του με τη διοικήτρια, ενημερώθηκε για την κατάσταση του Κέντρου, η οποία για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι τραγική. Η χωρητικότητά του είναι για περίπου 700 άτομα κι όμως αυτήν τη στιγμή φιλοξενούνται περίπου 3.500 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα εκ των οποίων 500 – 600 είναι παιδιά.

Η ιατρική φροντίδα τους καλύπτεται μόνο από δύο γιατρούς που υπάρχουν στο Κέντρο ενώ ούτε το νοσοκομείο μπορεί να βοηθήσει αφού λόγω των ελλείψεών του, δεν είναι σε θέση να καλύψει ούτε τις ανάγκες των νησιωτών. 

Σύμφωνα με τη διοικήτρια, υπάρχει η δυνατότητα να μεταφέρονται στην ενδοχώρα έως και 1.000 άτομα, κάτι ωστόσο που δεν γίνεται, αφού στην ενδοχώρα δεν υπάρχουν οι υποδομές για να τους φιλοξενήσουν. Τέλος, αυτήν τη στιγμή στον καταυλισμό, υπάρχουν 70 παιδάκια ασυνόδευτα. 

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο, στο Δημαρχείο Σάμου και στη σύντομη συνάντηση που είχαν ο κ. Αγγελόπουλος ενημέρωσε τον κ. Κουτσούμπα για τα κύρια ζητήματα του νησιού, όπως προσφυγικό/ μεταναστευτικό, Νοσοκομείο Σάμου, νησιωτικότητα και ΦΠΑ, προβλήματα υποδομών και υποστελέχωσης του Δήμου Σάμου. Ταυτόχρονα, αντάλλαξαν απόψεις για την ψήφιση του νομοσχεδίου “Κλεισθένης”.

00KoutsoubasSamo02

Επόμενος σταθμός του κ. Δημήτρης Κουστούμπα η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, όπου τον υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος. Ο κ. Κατρακάζος έθεσε ως το μέγιστο πρόβλημα αυτή τη στιγμή το μεταναστευτικό/ προσφυγικό (που το ζούμε σε μεγάλη ένταση), ειδικά για την πόλη της Σάμου, ενώ όπως είπε οι προσπάθειες που έκαναν για να προσελκύσουν τουρισμό στο νησί, φαίνεται ότι πιάνουν τόπο στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού. Ανέφερε επίσης τη νησιωτικότητα αλλά και το θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας και χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι δεν μπορούν να κάνουν εργασίες αποκατάστασης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, εφόσον υπάρχουν μηχανήματα, αλλά δεν έχουν οδηγούς. Ο κ. Κατρακάζος ανέφερε επίσης ως παράδειγμα, ότι στο τμήμα εμπορίου, ένα τόσο σημαντικό τμήμα, δεν υπηρετεί κανείς υπάλληλος.

00KoutsoubasSamo03

Ο κ. Κουτσούμπας στη συνέχεια περπατώντας από τους εμπορικούς δρόμους της πόλεως Σάμου και χαιρετώντας τους κατοίκους, μετέβη στο ξενοδοχείο «Αιολίς».

Υπενθυμίζουμε ότι το απόγευμα στις 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με εργατικά σωματεία και φορείς του νησιού, ενώ στις 21:00 θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στην Πορφυριάδα σχολή στο Καρλόβασι.

Αλέξης Κομνηνός

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

ds2

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα