Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του Δημάρχου Α. Σάμου Γιώργου Στάντζου με τον Υπουργό Νότη Μηταράκη

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του Δημάρχου Α. Σάμου Γιώργου Στάντζου με τον Υπουργό Νότη Μηταράκη

Κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργου Στάντζου, και άμεσης ανταπόκρισης του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στο Υπουργείο.

Παρόντες επίσης στη σύσκεψη ήταν ο Γενικός Γραμματέας, κος Μάνος Λογοθέτης, ο Ειδικός Γραμματέας, κος Ευάγγελος Κωνσταντίνου και στελέχη του Υπουργείου καθώς και ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κος Μιχάλης Μητσός.

00StantzosMitarakis

Εκ μέρους του Δήμου ζητήθηκε ενημέρωση για την πορεία ολοκλήρωσης των εργασιών του κλειστού κέντρου στη περιοχή Ζερβού και κυρίως για το θέμα της επέκτασης της δομής, όπως αυτή υλοποιείται από το αρμόδιο Υπουργείο.

Επίσης εκφράστηκε η ανησυχία και η δυσφορία του Δήμου για τις καθυστερήσεις και την απόφαση του Υπουργείου για την επέκτασή της σε εκτάσεις μισθωμένες από ιδιώτες. Στο πλαίσιο αυτό, δηλώθηκε η σταθερή θέση, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, περί μη αποδοχής επέκτασης του Κέντρου στη περιοχή Ζερβού.

00StantzosMitarakis02

Εκ μέρους του Υπουργείου δηλώθηκε ότι πρόκειται για επέκταση που δεν έχει καμία σχέση με όσα γράφονται και ακούγονται αλλά για περιορισμένη επέκταση των 1.500 θέσεων η οποία κυρίως έχει να κάνει με ποιοτικά χαρακτηριστικά όπως υποδομές, περίφραξη σε κοινόχρηστους χώρους κ.λ.π., προαπαιτούμενα για τη λειτουργία της δομής ως κλειστής.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι εντός των επομένων ημερών θα συγκροτηθεί η πρώτη – από όλα τα νησιά – Επιτροπή για το κλείσιμο της υπάρχουσας δομής της πόλεως Σάμου δηλαδή η Επιτροπή που στο αμέσως επόμενο διάστημα θα συντονίσει και θα εποπτεύσει το κλείσιμο του ΚΥΤ της Σάμου, την οριστική απομάκρυνση του πληθυσμού από τη πόλη, την περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής και την απόδοση του γηπέδου στο Δήμο Αν. Σάμου.

00StantzosMitarakis03

Ιδιαίτερη μνεία έγινε και για το θέμα επιτάχυνσης των διαδικασιών -εκ μέρους του Υπουργείου- για την αποζημίωση των πολιτών και των επιχειρήσεων του Δήμου μας οι οποίες υπέστησαν ζημίες από την ανεξέλεγκτη επέκταση του ΚΥΤ και την εκδήλωση παραβατικών συμπεριφορών.

Ο Δήμαρχος επέμεινε σχετικά με την επείγουσα ανάγκη συγκρότησης και άμεσης χρηματοδότησης Ειδικού Αναπτυξιακού Σχεδίου για τη άρση των αρνητικών συνεπειών στη οικονομική και κοινωνική ζωή του πληγέντος Δήμου Αν. Σάμου. Σχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει δράσεις και έργα πνοής όπως η άμεση αλλαγή προς αναπτυξιακή κατεύθυνση του Χωροταξικού, η διαχείριση των απορριμμάτων, η λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού της πόλεως και η δημιουργία νέων υποδομών.

00StantzosMitarakis05

Επίσης ετέθη το θέμα της τουριστικής προβολής των νησιών που πλήττονται από την μεταναστευτική κρίση και τα φλέγοντα θέματα της παροχής αναπτυξιακών, φορολογικών και δανειακών κινήτρων και ευνοϊκών ρυθμίσεων προκειμένου να στηριχθούν και να αναπτυχθούν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις του Δήμου μας.

00StantzosMitarakis045

Ως αιτούμενο του Δήμου μας σχετική συζήτηση έγινε επίσης για την ίδρυση και λειτουργία Πανεπιστημιακής Σχολής σε αντικατάσταση του ΚΥΤ στη θέση που υπάρχει σήμερα στην πόλη της Σάμου.

00Groomers22

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Σταμάτης Φιλιππής: «Το Νοσοκομείο της Σάμου είναι κάτω από τα όρια ασφαλείας, σε όλα τα τμήματά του»

Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας: Νέα προκήρυξη για 500 μόνιμους γιατρούς – Σε ποιες περιοχές ανοίγουν οι θέσεις

Την πρόσληψη 500 μόνιμων υπαλλήλων στην Υγεία προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης πριν από λίγες μέρες. Ειδικότερα, δήλωσε πως τις προσεχείς ημέρες θα

Περισσότερα »
Σχόλιο του Συλλόγου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου

Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου: Να στελεχωθούν άμεσα με προσλήψεις τα Κέντρα Υγείας σε Βαθύ και Καρλόβασι και να λειτουργήσουν ως εμβολιαστικά κέντρα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Eργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, απαιτεί το αυτονόητο, ότι θα έπρεπε ήδη να έχει προετοιμαστεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, προκειμένου

Περισσότερα »