Τι αναφέρει ο Γιάννης Αρχοντούλης για την υποβολή παραίτησης από μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου

Τι αναφέρει ο Γιάννης Αρχοντούλης για την υποβολή παραίτησης από μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου

Με μια μακροσκελή ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ανατολικής Σάμου και της Δημοτικής παράταξης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΜΟ» του Νίκου Κατρακάζου, εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν να υποβάλει την παραίτησή του. Αναλυτικά η ανάρτησή του έχει ως εξής:

«Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27ης Ιανουαρίου ανέφερα την πρόθεση παραίτησής μου αν δεν καλυφθώ σε τρία βασικά ζητήματα στην δευτερολογία του υπουργού μετανάστευσης .
Χρονοδιάγραμμα αποσυμφόρησης, το μέγεθος της νέας δομής και τις αντιδράσεις μας για την επιθετικότητα της γείτονας χώρας .
Άλλα λέγονται και άλλα έχουν προγραμματισθεί να γίνουν. Σχέδιο ουσιαστικά δεν υπάρχει, κανένας σχεδιασμός για αποσυμφόρηση, κανένας σχεδιασμός για το Άσυλο (στελέχωση υπηρεσιών, κτήριο), τα σύνορα μας είναι καθημερινά αφύλακτα από οποιοδήποτε σημείο μπορούν να έρθουν βάρκες είτε προσφύγων – μεταναστών, είτε ψαράδων από απέναντι .
Συνεχόμενα ψευδή στοιχεία για τον σχεδιασμό του νέου κέντρου, που η αρχική χωρητικότητα (1.280) η οποία είχε λεπτομερώς “υπολογισθεί και σχεδιασθεί” ότι θα έλυνε το πρόβλημα, έγινε 5.000 plus.
Η κυβέρνηση απαιτεί την δημιουργία της νέας δομής σαν προϋπόθεση για το κλείσιμο αυτής που λειτουργεί ήδη. Με δεδομένες τις κυβερνητικές εξαγγελίες ότι δεν θα γίνει μαζική αποσυμφόρηση (ο ίδιος ο υπουργός Μηταράκης δεν απάντησε σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποσυμφόρησης) ας εξηγήσει κάποιος από το υπουργείο πως ο υπάρχων πληθυσμός των 9000 θα χωρέσει στο νέα κέντρα της Ζερβού. Τι χρειάζονται οι εκτάσεις που αναζητούνται ακριβώς δίπλα?
Μοναδικός σκοπός όλων αυτών είναι η χειραγώγηση της κοινής γνώμης των νησιωτών ώστε αυτοί να αποδεχθούν τα καταστροφικά ΚΥΤ – πόλεις με μειωμένες αντιδράσεις. Απώτερος σκοπός να περιοριστεί το μεταναστευτικό πρόβλημα μόνο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, περιορίζοντας το πολιτικό κόστος στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Αρχίζει όλος ο κόσμος πλέον και δέχεται και τις 5 και θα δεχτεί και τις 10 χιλιάδες, αφού δεν υπάρχει άλλη λύση και πρέπει να φύγει το κέντρο από την πόλη μας. Αλλά με αυτές τις ροές, ούτε το νέο κέντρο θα φτάνει και θα γίνει και δεύτερο και τρίτο.
Σαν δημοτικοί σύμβουλοι, στηρίξαμε τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής από τον Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα, συμμετείχαμε σ όλες τις κινητοποιήσεις, καταψηφίσαμε ομόφωνα τα νέα σχέδια όσον αφορά την χωρητικότητα, ακολουθήσαμε την πρόθεση παραίτησης του Δημάρχου Α. Σάμου αλλά στην επίσκεψη του βουλευτή Σάμου ρωτήσαμε ευθέως τον Δήμαρχο αν είναι ικανοποιημένος από τις εξελίξεις και τις δηλώσεις του.
Ακούσαμε τις δηλώσεις του βουλευτή μας εκείνη την ημέρα για απεγκλωβισμό 2.0000 τέλη Νοεμβρίου αλλά φυσικά δεν ίσχυαν.
Στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο υπουργός δεν απάντησε σε καμία ερώτηση μου και δεν δεσμεύτηκε για τίποτα. Ειδικά στην δευτερολογία του. Κανένα σχέδιο αποσυμφόρησης, καμία σιγουριά για το μέγεθος της δομής στη Ζερβού αφού η μόνη σιγουριά που είχε ήταν ότι με 1.200 θα είναι και τα δύο ανοιχτά. Ένας έμμεσος εκβιασμός της κοινής γνώμης αλλά και των δημοτικών συμβούλων ότι για να κλείσει το κέντρο στο Βαθύ θα γίνει όσο μεγάλη πολιτεία χρειαστεί εκεί πάνω.

Οι κοινωνίες των νησιών είναι πλέον ώριμες και δεν θα αποδεχθούν ”αναίμακτα” την καταστροφή τους.
Χρειάζεται να σταματήσει το καταστροφικό σχέδιο τώρα.
Το Δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αν. Σάμου πρέπει να απαιτήσει άμεσα δύο πράγματα.
Άμεση πρόσληψη προσωπικού και διεκπεραίωση των υποθέσεων ασύλου, ειδικά των προσφύγων, όχι μετά από δυο χρόνια, αλλά άμεσα. Να προσληφθούν υπάλληλοι στο άσυλο, διερμηνείς και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.
Να ξεκινήσει έτσι ο απεγκλωβισμός όσων έχουν προσφυγικό προφίλ άμεσα.
Μόλις ετοιμαστεί το κέντρο των 1.280 στη Ζερβού (το οποίο μας το χρέωσαν οι προηγούμενοι και οι νέοι κυβερνώντες το πενταπλασίασαν), θα πρέπει να έχουν ήδη μετακινηθεί αρκετές χιλιάδες προσφύγων – μεταναστών, ώστε να μπορεί να γίνει η μεταφορά, την οποία επίσης δεν έχουμε αποφασίσει εμείς.
Την Τετάρτη κατέθεσα την παραίτηση μου στην διάθεση του επικεφαλής του συνδυασμού μου κυρίου Κατρακάζου και μετά από πολύωρη συζήτηση με όλα τα μέλη του συνδυασμού, αποφασίστηκαν κάποια πράγματα, τα οποία θα γνωστοποιηθούν πολύ σύντομα.

Αρχοντούλης Ιωάννης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ανατολικής Σάμου
Εκπαιδευτικός

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

To clasico έχει φαβορί

Συνεχίζουμε με EuroLeague σήμερα και ασχολούμαστε με το σπουδαιότερο παιχνίδι της αγωνιστικής, το clasico της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Καμία από τις δύο ομάδες

Περισσότερα »