Θυρανοίξια στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Στρατηγείο της 79 ΑΔΤΕ

Θυρανοίξια στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Στρατηγείο της 79 ΑΔΤΕ

Με σεμνότητα, απλότητα και σε κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 4 Mαρτίου 2020 ο Αγιασμός και τα Θυρανοίξια του νεοανεγερθέντος Ιερού Ναού αφιερωμένου στους Ισαποστόλους Άγιο Κωνσταντίνο και Αγία Ελένη, στον περιβάλλοντα χώρο του Στρατηγείου της 79 ΑΔΤΕ.

Την όλη ακολουθία τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου – Ικαρίας και Κορσεών, Αρχιμανδρίτης Σωτήριος Κοσμόπουλος με την παρουσία ιερέων ως εξής: πρώτα τελέσθηκε Μικρός Αγιασμός με εμβόλιμα από την ακολουθία των Εγκαινίων (απολυτίκια, αναγνώσματα κ.α.), ως επίσης και τα καθ’ αυτά Θυρανοίξια, τα οποία αποτελούνται από μία ευχή, πάλι από την ακολουθία των Εγκαινίων και το γνωστό «Ἄρατε πύλας».

00Thiranoiksia01

Ο Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος κ. Δημήτρης Βακεντής στην ομιλία του ανάφερε πως το συγκεκριμένο έργο αποτέλεσε όραμα πολλών διοικήσεων με πρώτη αυτή του Στρατηγού ε.α κ. Γεωργίου Νακόπουλου το 2006, ακολούθησαν και άλλοι διοικητές, που όμως δεν τα κατάφεραν λόγω συνθηκών να πραγματοποιήσουν το συγκεκριμένο έργο.

«Ωστόσο, αυτός ο οποίος έδωσε σάρκα και οστά στο όραμα ανέγερσης ενός Ι. Ναού στην έδρα της Ταξιαρχίας ήταν ο προηγούμενος Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ ο οποίος μας τιμά με την παρουσία του ο Υπτγος ε.α. Γεώργιος Κουρής. Είναι αυτός ο οποίος θεμελίωσε τον Ιερό Ναό. Κέντρο βάρους στην ανέγερση του Ι. Ναού, αποτέλεσε η εξασφάλιση του σημαντικότατου ποσού των 10.000€, η οποία πραγματοποιήθηκε με την πρόταση από τον Ποιμενάρχη μας Σεβασμιώτατο κ.κ Ευσέβιο, στον μεγάλο ευεργέτη και συμπατριώτη μας κ. Ιγγλέση Ιωάννη, ο οποίος αποδέχτηκε με χαρά να χρηματοδοτήσει το έργο μας».

00Thiranoiksia04

Ο κ. Ταξίαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε όλους τους δωρητές, συναδέλφους στρατιωτικούς και ιδιώτες, που ο καθένας με τον τρόπο του συνέβαλαν στην ολοκλήρωση και ανέγερση του Ιερού Ναού. Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε:

«Η Εκκλησία, χτίστηκε και εξοπλίστηκε σε δύσκολους καιρούς, οικονομικής κρίσης και κρίσεις αξιών. Πάντοτε υπήρχαν κρίσεις σ αυτόν τον τόπο. Οι άνθρωποι όμως με τη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας τις ξεπερνούσαν και μας άφησαν μνημεία και τόπους προσευχής σπουδαία και το σπουδαιότερο μας άφησαν Αγίους, μάρτυρες, νεομάρτυρες και ήρωες, που άγιασαν μέσα σε αυτούς τους χώρους».

Ο Υπτγος ε.α. Γεώργιος Κουρής, ο προηγούμενος Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ, φανερά συγκινημένος που βρισκόταν στο χώρο όπου έχει φίλους, είπε χαρακτηριστικά:

00Thiranoiksia03

«Ο Ι. Ναός αποτέλεσε έναν στόχο από τότε που ανέλαβα τη διοίκηση της Ταξιαρχίας τον Μάρτη του 2018», ενώ έκανε λόγο για την αμέριστη βοήθεια που είχε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σάμου κ.κ. Ευσέβιο και την χαρά του που ανέλαβε Ταξίαρχος ο κ. Βακεντής μετά από εκείνον, που κατάλαβε το όραμά του για την ανέγερση της Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης μοιράστηκε η πατροπαράδοτη νηστίσιμη ’’γιορτή’’ και παρατέθηκε μικρή δεξίωση στους χώρους του Στρατηγείου.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ …

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακού περιεχομένου, διένειμαν ένστολοι αστυνομικοί σε μαθητές δημοτικών σχολείων και γονείς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακού περιεχομένου, διένειμαν ένστολοι αστυνομικοί σε μαθητές δημοτικών σχολείων και γονείς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, την 14-09-2020 στις περιφερειακές ενότητες Χίου και Σάμου, αλλά και τη Λήμνο και σήμερα (21-09-2020) στη Λέσβο,

Περισσότερα »
Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του Δημάρχου Α. Σάμου Γιώργου Στάντζου με τον Υπουργό Νότη Μηταράκη

Ν. Μηταράκης: «Μειώσαμε δραστικά τις ροές, υλοποιούμε ουσιαστική αποσυμφόρηση και στα νησιά και στην ενδοχώρα. Δίνουμε έμφαση στις απελάσεις, κλείνουμε δομές αντί να δημιουργούμε νέες»

“Oι υπαίτιοι του εμπρησμού στη Μόρια θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Ελληνική Δικαιοσύνη, θα εκτίσουν τις ποινές τους και θα απελαθούν” Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης ενημέρωσε τα μέλη της Διαρκούς

Περισσότερα »