Θέμος Δημόπουλος (Συμβολαιογράφος): «Η κυβέρνηση μάλλον αδικεί τον εαυτό της με το μέτρο της επίταξης»

Θέμος Δημόπουλος (Συμβολαιογράφος): «Η κυβέρνηση μάλλον αδικεί τον εαυτό της με το μέτρο της επίταξης»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο συμβολαιογράφος και πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Θέμος Δημόπουλος.

Το κυρίαρχο και πολύ σοβαρό θέμα των ημερών, είναι η ανακοίνωση της κυβερνήσεως για επίταξη στρεμμάτων στην περιοχή «ΖΕΡΒΟΥ».

«Για μένα είναι αμφισβητούμενης συνταγματικότητας το μέτρο και αγγίζει τα όρια της αντισυνταγματικότητας, αυτό είναι ξεκάθαρο. Βέβαια εκπίπτει από μία έκτακτη ανάγκη που επικαλείται η κυβέρνηση, όμως αν δούμε το θέμα πολιτικά, όπως πρέπει να το δούμε, θεωρώ ότι η κυβέρνηση μάλλον αδικεί τον εαυτό της με το μέτρο της επίταξης. Είναι κρίμα πραγματικά, όταν έχει κάνει τόσες προσπάθειες από την αρχή για το θέμα του προσφυγικού, προσπάθειες τις οποίες δεν βλέπαμε στο παρελθόν».

Η αύξηση του σοβαρού προβλήματος (προσφυγικού -μεταναστευτικού), οφείλεται σε παράγοντες έξω από τη χώρα, σε λόγους στρατηγικής του Ερντογάν ή και σε άλλους λόγους, τόνισε ο κ. Δημόπουλος.

«Δεν καταλαβαίνω αυτές οι επιτάξεις τι ρόλο μπορούν να διαδραματίσουν. Για αυτό, πέρα ότι διαφωνώ πλήρως για το θέμα αυτό, νομίζω ότι πρέπει να γίνει μία πολύ σοβαρή συζήτηση ανάμεσα στους τοπικούς αυτοδιοικητικούς αλλά και τον βουλευτή και με την κυβέρνηση. Μία σοβαρή συζήτηση πολιτική, διαπραγματευτική ώστε αυτό το μέτρο να μην προχωρήσει».  

Σημαντική η εξέλιξη για την αναλογική κατανομή προσφύγων-μεταναστών σε όλα τα κράτη Ε.Ε. αλλά και επίσπευση των διαδικασιών ασύλου.

Νομικά, όπως διευκρίνισε ο κ. Δημόπουλος, μπορεί να καταργηθεί το ΦΕΚ ακόμα και μέσα από την βουλή. Για τις ιδιοκτησίες θα πρέπει να πάρουν αναστολή οι επαγγελματίες, αλλά αυτό πρέπει να το αναλάβουν η Περιφέρεια και ο Δήμος ώστε να πειστεί η κυβέρνηση για αναστολή της απόφασης. Η κυβέρνηση θα πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί τις όποιες συμφωνίες.

Για τη στάση της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Σάμου ο κ. Δημόπουλος είπε: «Η ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Σάμου δεν έχει πολιτικό ρόλο, η κυβέρνηση αποφασίζει, μην περιμένουμε και μην έχουμε αξιώσεις από φορείς που δεν έχουν πολιτικές δυνατότητες και το πολιτικό διαμέτρημα να κάνουν μια σοβαρή πολιτική διαπραγμάτευση».

teleion maketa16

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 150 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. Δείτε που εντοπίστηκαν

Κορονοϊός: 416 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 18 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 16 συνδέονται με γνωστές συρροές

Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας κορονοϊού στην Ελλάδα, αναφέρονται τα εξής: “Σήμερα ανακοινώνουμε 416 νέα κρούσματα του νέου

Περισσότερα »