Θέμος Δημόπουλος: Η σύνδεση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, με τον αριθμό των προσφύγων-μεταναστών αποτελεί νομικό και πολιτικό τερατούργημα

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κ. Θέμος Δημόπουλος πρώην Νομαρχιακός σύμβουλος, γνωστός συμβολαιογράφος και μέλος της ΝΔ.

Η άρρωστη πολιτική κατάσταση που επικρατεί σήμερα, λόγω της αδυναμίας της κυβέρνησης να διαχειριστεί σοβαρά θέματα τα οποία υπάρχουν, έχει καθηλώσει την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας, είπε ο κ. Δημόπουλος.

«Αυτό που λέγαμε εδώ και πολύ καιρό, ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι εκλογές, γιατί αυτό θα είναι ωφέλιμο, όχι για τη Νέα Δημοκρατία, για τη χώρα, για τον τόπο το ενστερνίζεται πλέον η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών».

Ο κ. Δημόπουλος, επισήμανε την κίνηση της Κυβέρνησης να συνδέσει το μεταναστευτικό με την μείωση του ΦΠΑ, χαρακτηρίζοντας την μάλιστα «απαράδεκτη πράξη νομοθετικού περιεχομένου».

Η σύνδεση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, με τον αριθμό των προσφύγων-μεταναστών αποτελεί νομικό και πολιτικό τερατούργημα και ένα μέτρο εντελώς ανεφάρμοστο καθώς δεν μπορεί να οριστεί αριθμός ατόμων.

«Τα νησιά με το κακουργηματικό δημοψήφισμα που έγινε το 2015, ήταν εκείνα που επλήγησαν, πέρα των άλλων συνεπειών που υπήρξαν για την υπόλοιπη Ελλάδα, τα νησιά είχαν διπλή ζημιά γιατί έχασαν και το ΦΠΑ με αυτή την αλλόκοτη συμπεριφορά της κυβέρνησης».

Η προσπάθεια που γίνεται από την Κυβέρνηση σύνδεσης ΦΠΑ-προσφυγικού είναι απαράδεκτη. Ο κ. Δημόπουλος θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει παραδώσει τα όπλα σε κάθε τομέα. Στο θέμα του απεγκλωβισμού των νησιών, δεν υλοποιείται ούτε στο ελάχιστο η υπόσχεση της Κυβέρνησης έχοντας ως αποτέλεσμα την συγκέντρωση πυρών από πλευράς των Ευρωπαϊκών οργάνων και του ευρωπαϊκού τύπου.

Το ΚΥΤ Σάμου είναι κέντρο πρώτης υποδοχής και δεν θα έπρεπε οι μετανάστες-πρόσφυγες να μένουν για τόσο διάστημα στο νησί μέχρι να τελεσιδικήσουν οι αποφάσεις, αλλά να μεταφέρονται προς την ενδοχώρα. Η κυβέρνηση έχει την δυνατότητα να μετατρέψει τα ΚΥΤ σε κέντρα απλής καταγραφής και να κάνει κατευθείαν την μετεγκατάσταση στην ηπειρωτική χώρα.

Όπως είπε ο κ. Δημόπουλος αναμένεται παρέμβαση της ΚΕΔΕ και των πέντε δημάρχων για την απαράδεκτη ηθικά, νομικά και πολιτικά τροπολογία.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ευθύμιος Λέκκας στο "Radio Cafe 102,4" - 7 ρίχτερ ο σεισμός, πάνω από 3 χιλιάδες μετασεισμοί

Ευθύμιος Λέκκας: Κάναμε παρατηρήσεις κατά πόσο είναι ανθεκτικές οι κατασκευές ή δημιουργήθηκαν προβλήματα σ’ αυτήν την καθυστερημένη σεισμική δόνηση

Τη Σάμο επισκέφτηκε μετά τον σεισμό των 4,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στο νησί μας, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας,

Περισσότερα »