Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μακρονήσι Σάμου

Φεστιβάλ Ηραία-Πυθαγόρεια: Ομιλία με τον καθηγητή κ. Δημήτρη Νανόπουλο «Η προέλευση των Φυσικών Νόμων»

Θεία Λειτουργία τελέσθηκε τις πρωϊνές ώρες του Σαββάτου (25/08) στο Μακρονήσι Σάμου. Ένα μικρό νησί που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον οικισμό Νησί – Αγία Παρασκευή. Περίπου ογδόντα (80) άτομα παρέστησαν στη Θεία Λειτουργία η οποία τελέσθηκε με τη δέουσα απλότητα από τον εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Θεοδώρου Σάμου, π. Δημήτριο Ρηγάκη.

Από νωρίς το πρωί κάτοικοι της περιοχής που διαθέτουν βάρκες, μετέφεραν τον κόσμο στο νησάκι, εκτελώντας πολλά δρομολόγια πίσω – μπρός. Το εκκλησάκι και ο περιβάλλον χώρος εντυπωσιάζει με την απλότητά του, που δεν θυμίζει σε τίποτα τη μεγαλοπρέπεια των Ιερών Ναών.

Πιστοί όλων των ηλικιών προσκύνησαν τη χάρη της Παναγίας, που οι ντόπιοι στην εικόνα της την αναφέρουν ως Παναγία Θαλασσινή.

00Makronisi02

Η Μακρόνησος είναι το ένα από τα πέντε μικρά νησάκια που βρίσκονται στη βόρεια πλευρά της νήσου Σάμου. Αναφέρονται με τη σειρά από ΒΔ προς ΒΑ: Πρασονήσι, Άγιος Νικόλαος, Διαπόρτι, Στρογγυλό, Μακρόνησος.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας οι πιστοί, επέστρεψαν με τις βάρκες στην Αγία Παρασκευή – Νησί, όπου τους προσφέρθηκε καφές και η πατροπαράδοτη γιορτή.

Όλοι γίναμε και μάρτυρες της έλευσης αλλοδαπών σήμερα το πρωί στην περιοχή «Γαλάζιο», όπου στην πλαστική μηχανοκίνητη λέμβο επέβαιναν 46 άτομα (και ειδικά πολλά μικρά παιδιά). Προσωπικό της Frontex με σύνδεσμο Έλληνα αστυνομικό, τους μετέφεραν στην Αγία Παρασκευή και ανέμεναν τα λεωφορεία ώστε να επιβιβασθούν σ΄αυτά και να πάρουν το δρόμο για το ΚΥΤ Σάμου.

00Makronisi03

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Βίντεο από τη Θεία Λειτουργία μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

00CharismaLogo

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα