Θάνος Ανάσης: Για ένα τόσο μικρό κομμάτι γης όπου βρισκόμαστε το IMF είναι κάτι τολμηρό, ένα φεστιβάλ που όμοιό του θα βρει κανείς στα μεγάλα αστικά κέντρα και στο εξωτερικό

Συνέντευξη στο samostoday.gr παραχώρησε ο κ. Θάνος Ανάσης, μέλος του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Ηραίον και μίλησε για το Ireon Music Festival (IMF), που έχει διάρκεια τρείς ημέρες στο Ηραίον στις 7, 8 και 9 Αυγούστου. Ένα φεστιβάλ που είναι πλέον θεσμός για το νησί, εφόσον ξεκίνησε το 2004.

Samostoday: Πότε και πώς ξεκίνησε το IREON MUSIC FESTIVAL (IMF);

Θάνος Ανάσης: Πάμε πίσω στo 2003, την χρονιά που είχε την ιδέα για το φεστιβάλ ο κύριος Νίκος Λύκος και την μετέφερε στον σύλλογο επαγγελματιών Ηραίου. Έτσι ξεκίνησε το festival το 2004 ως Ireon Rock Festival, το οποίο μετά από κάποια χρόνια το ανέλαβε ο πολιτιστικός σύλλογος ο οποίος μπορούμε να πούμε ότι ήταν ανενεργός μέχρι να αναλάβει αυτό το εγχείρημα. Πλέον είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα του, η συνέχιση, η εξέλιξη του Ireon Music Festival.

Samostoday: Που βασίζεται η διαχρονικότητα του;

Θάνος Ανάσης: Στην διαφορετικότητά του όσον αφορά τα υπόλοιπα δρώμενα που λαμβάνουν χώρα στη Σάμο, στην πρωτοπορία/πρωτοτυπία και στα ρίσκα που πάντα παίρνουμε, όπως για παράδειγμα να φέρνουμε καλλιτέχνες που παίζουν μουσική με την οποία ξέρουμε ότι το κοινό της Σάμου δεν είναι εξοικειωμένο.

00IMF01

Samostoday: Πόσο σημαντικό θεωρείτε ότι είναι το φεστιβάλ για την διαφήμιση της Σάμου;

Θάνος Ανάσης: Πολύ και δεν το λέμε για να ευλογήσουμε τα γένια μας. Είναι κάτι που το εισπράττουμε είτε από την αγάπη που μας δείχνουν οι επισκέπτες/φανς του φεστ από άλλα μέρη της Ελλάδας και από το εξωτερικό που συνεχώς αυξάνονται, είτε από το γεγονός ότι τα τουριστικά έντυπα των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εταιρειών πάντα όταν αναφέρουν την Σάμο θα ενημερώσουν για το Ireon Music Festival, είτε από το πώς μεγάλα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ έντυπου, ηλεκτρονικού και ραδιοτηλεοπτικού τύπου, θα φροντίσουν από μόνα τους να προωθήσουν το φεστιβάλ ενημερώνοντας χιλιάδες κόσμου για ένα 3μερο κατά το οποίο όσοι επισκεφτούν τον συναυλιακό χώρο, το χωριό του Ηραίου και κατ’ επέκταση το νησί, θα περάσουν πολύ όμορφα. Γι’ αυτό κι εμείς, όλοι οι εθελοντές, βάζουμε τα δυνατά μας αψηφώντας κούραση και προσωπικό χρόνο ώστε να δείξουμε το καλύτερο μας πρόσωπο, ακόμα και στις λεπτομέρειες και χρόνο με τον χρόνο να εξελισσόμαστε και να γιγαντώνουμε το φεστιβάλ.

00IMF02

Samostoday: Ποιο είναι το σκεπτικό πίσω από το IMF;

Θάνος Ανάσης: Να κάνουμε κάτι που ξεχωρίζει, κάτι που όμοιο του δεν υπάρχει στη Σάμο.

Samostoday: Πώς θα περιγράφατε το φεστιβάλ σε κάποιον που δεν το γνωρίζει;

Θάνος Ανάσης: Όπως είπαμε και πριν, είναι κάτι ξεχωριστό για τη Σάμο, βασίζεται στον εθελοντισμό. Για ένα τόσο μικρό κομμάτι γης όπου βρισκόμαστε είναι κάτι τολμηρό, ένα φεστ που όμοιό του θα βρει κανείς στα μεγάλα αστικά κέντρα και στο εξωτερικό.

00IMF03

Samostoday: Ποιος είναι ο απώτερος στόχος του IMF;

Θάνος Ανάσης: Να μείνει ζωντανό και να περνάει από γενιά σε γενιά κρατώντας αναλλοίωτη την φλόγα του εθελοντισμού και της ανιδιοτέλειας.

Samostoday: Η συνύπαρξη διαφορετικών μουσικών καλλιτεχνών στην ίδια σκηνή, κατά πόσο έχει δυσκολέψει την θετική απάντηση ενός καλλιτέχνη για να συμμετάσχει στην εκδήλωση;

Θάνος Ανάσης: Καθόλου, διότι όλοι οι καλλιτέχνες στην δική τους “πιάτσα” γνωρίζονται μεταξύ τους, πολλές φορές έχουν συνεργαστεί, συνυπάρξει σε άλλες σκηνές, μπορεί να ‘ναι και φίλοι. Σε συνδυασμό με τα καλά λόγια που λέγονται για το festival στην προαναφερθείσα “πιάτσα”, δεν υπάρχει καμία τέτοιου είδους δυσκολία ώστε να πει το ναι κάποιος καλλιτέχνης ή συγκρότημα.

00IMF04

Samostoday: Οι επαγγελματίες του Ηραίον και ο κόσμος του, τι λένε για τη διοργάνωση;

Θάνος Ανάσης: Η ανταπόκριση των επαγγελματιών και των κατοίκων είναι πολύ καλή. Πολλοί είναι αυτοί που θα παρέχουν χώρους φιλοξενίας και σίτισης για τους καλλιτέχνες, πολλοί είναι οι εθελοντές, όλοι θα διαφημίσουν το festival. Το festival βοηθάει το χωριό και το χωριό το festival.

00IMF06

Samostoday: Ποια ήταν η πιο σημαντική στιγμή μέχρι τώρα;

Θάνος Ανάσης: Δεν μας αρέσει να ξεχωρίζουμε κάποια στιγμή. Τις ξεχωρίζουμε όλες. Ίσως παραπάνω τις στιγμές που βλέπουμε το κοινό να χαμογελάει και να διασκεδάζει και τους καλλιτέχνες να μας ευχαριστούν και να εκθειάζουν την φιλοξενία που τους παρέχουμε.

00IMF07

Samostoday: Βάση ποιών δεδομένων επιλέγονται οι καλλιτέχνες που θα προσκληθούν;

Θάνος Ανάσης: Φιλτράρουμε τις προτάσεις που μας γίνονται και αυτές που παίρνουμε εμείς πρωτοβουλία και κάνουμε προς τους καλλιτέχνες και παίρνουμε απόφαση μέσω Δ.Σ. του συλλόγου ποιες επιλογές μας θα προκριθούν ώστε να πλαισιώσουν το επερχόμενo festival. Τα κριτήρια είναι πολλά εκτός του οικονομικού, αλλά έχουμε την τεχνοτροπία και την εμπειρία πλέον να τα ζυγίζουμε και να προχωράμε στην όποια απόφαση πάρουμε.

Samostoday: Ποια είναι τελικά τα συστατικά ενός επιτυχημένου φεστιβάλ;

Θάνος Ανάσης: Το να παραμένουμε απλοί και σεμνοί.

00Iraion

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Αναλυτική παρουσίαση των έργων που μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί στην προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι στη Λέσβο παρέθεσε  ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος

Περισσότερα »
Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Σειρά επαφών στη Αθήνα πραγματοποίησαν το τελευταίο διήμερο  τα προεδρία τον Ενώσεών μας για θέματα που απασχολούν τις περιοχές μας. Αρχικά επισκέφτηκαν το Αρχηγείο της

Περισσότερα »