Τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή «Βλαμαρή» της Σάμου

Σύλληψη 58χρονου, για διάπραξη κλοπής

Τέθηκε υπό έλεγχο εν τη γενέσει της θα λέγαμε (15:10), η μικρής έκτασης πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14:50 σήμερα Πέμπτη (09/08) στην περιοχή «Βλαμαρή» της Σάμου. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτεμάχιο (ακαθάριστο), 100 μέτρα από τη διασταύρωση της κεντρικής οδού Βλαμαρής με την οδό που οδηγεί στο μοναστήρι της Αγίας Ζώνης.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της ΠΥ Σάμου με επικεφαλής τον Πύραρχο κ. Δημοσθένη Ραγκαβά, δύο πυροσβεστικά οχήματα (+ ένα διοικητικό) και περίπου 7- 8 πυροσβέστες.

00FotiaVlamari02

Κάηκαν ξερά χόρτα, πλην όμως η πυρκαγιά αν δεν αντιμετωπίζονταν άμεσα θα μπορούσε ν’ απειλήσει κατοικίες και ελαιόδεντρα και άλλη βλάστηση που βρίσκονταν δίπλα στο οικόπεδο.

Σε μια σύντομη συζήτηση που είχαμε με τον Διοικητή της ΠΥ Σάμου μας είπε ότι «την όποια πυρκαγιά πρέπει να την αντιμετωπίζουμε στα πρώτα λεπτά της εκδήλωσής της με όσα μέσα διαθέτουμε, αλλιώς οι συνέπειες αν εξαπλωθεί να είναι τραγικές».

00FotiaVlamari03

Κάτοικοι της περιοχής μας είπαν ότι αυτό συμβαίνει συχνά, όταν οικόπεδα παρατημένα από τους ιδιοκτήτες τους δεν καθαρίζονται και αποτελούν το καλύτερο προσάναμα για μια πυρκαγιά.

Αλέξης Κομνηνός

00Charisma01

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »