Τερμάτισαν τα σκάφη της Aegean Regatta στο Βαθύ, αλλά κάποια έδεσαν στο Πυθαγόρειο

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Το απόγευμα της Πέμπτης (23/08) έφτασαν τα ιστιοπλοϊκά σκάφη στο Βαθύ της Σάμου, προερχόμενα από τη Χίο, στο πλαίσιο της Aegean Regatta που φέτος έκλεισε τα 18 χρόνια. Τα τελευταία σκάφη τερμάτισαν περίπου στις 21:30.

Αξίζει όμως ν’ αναφέρουμε ότι από τα 52 σκάφη που έλαβαν μέρος στη διαδρομή τα 27 έμειναν στο Βαθύ της Σάμου, ενώ τα υπόλοιπα 25 με τον τερματισμό τους, έκαναν αναστροφή και προτίμησαν το Πυθαγόρειο.

Αν και είχε προγραμματιστεί εξ’ αρχής και σύμφωνα με την επιθυμία των πληρωμάτων για το που θα ήθελαν να διανυκτερεύσουν (Βαθύ ή Πυθαγόρειο), δυστυχώς ο λόγος ήταν σύμφωνα με τους διοργανωτές η μη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού και της ρεστίας (βουβό κύμα, φουσκοθαλασσιά).

00Reggata02

Μελανό σημείο επίσης ότι δεν υπήρχαν τ’ απαραίτητα άτομα εκ μέρους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου να βοηθήσουν ώστε τα σκάφη να δένουν στα ρεμέτζα.

Στην υποδοχή των σκαφών και των πληρωμάτων τους διακρίναμε τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σαμίων κ. Δημήτρη Βογιατζή, τον Δημοτική Σύμβουλο κ. Δημήτρη Κυριαζή, μέλη του Ναυτικού Σάμου και του τμήματος οδηγισμού που έδιναν αναμνηστικά.

Σημαντική βοήθεια και από προσωπικό του Λιμενικού Σώματος τόσο στην ξηρά, όσο και στη θάλασσα και από μέλη της ΕΟΔ Σάμου που συμμετείχαν με το δικό τους σκάφος για παροχή βοηθειών, αλλά κάτι τέτοιο δεν χρειάστηκε.

00Reggata04

Η Aegean Regatta, που διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και συνδιοργανώνεται από την Επιτροπή Ανοιχτής Θάλασσας της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, τον Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, τον Α.Ο. Αιγαίου, τον Ν.Ο. Χίου, τον Ν.Ο. Σάμου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ Μυτιλήνης, τον Ν.Ο. Λέρου και τον Ι.Ο. Μυτιλήνης, είναι μία διεθνής ιστιοπλοϊκή διοργάνωση με απήχηση σε Έλληνες και ξένους ιστιοπλόους.

Το κορυφαίο αυτό ναυταθλητικό γεγονός άνοιξε τα πανιά του στις 19 Αυγούστου στη Σκύρο και θα ολοκληρώσει τους αγώνες το Σάββατο 25 Αυγούστου στη Σάμο.

00Reggata03

Τα σκάφη που λαμβάνουν μέρος στην Aegean Regatta θα παραμείνουν στο νησί από τις 23 έως 25 Αυγούστου, ημερομηνία κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η Τελετή λήξης.

Οι ναυτικές διαδρομές των σκαφών της Regatta στην περιοχή της Σάμου συμπίπτουν με την διοργάνωση των Γιορτών Κρασιού που θα λάβουν χώρα το Σαββάτο 25 και την Κυριακή 26 Αυγούστου, προσδίδοντας ένα εορταστικό χαρακτήρα σε αυτές.

00Reggata05

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Την άφιξη των ιστιοπλοϊκών σκαφών μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ

 

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα