ΤΕ Σάμου ΚΚΕ: ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ!

ΤΕ Σάμου ΚΚΕ: ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ!

Tο ΚΚΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις του λαού και των φορέων του με στόχο τον άμεσο, μαζικό απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών, για να μην υπάρχει κανένα κέντρο φυλακή στα νησιά ούτε κλειστό, ούτε ανοιχτό.

Καλούμε το λαό του νησιού να λάβει μέρος μαζικά στις κινητοποιήσεις και να μην περάσει η κοροϊδία και η τρομοκρατία της κυβέρνησης.

Κανένας να μην πέσει στην παγίδα του μικρότερου κακού («αφού δε μπορούμε να το αποφύγουμε ας κρατήσουμε ΚΥΤ των 1200»), όπως προτείνουν διάφορες δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένοι συμπολίτες μας. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το αποτέλεσμα θα είναι σαν αυτό που βιώνουμε στην πόλη της Σάμου σήμερα.

Ο λαός του νησιού μας πρέπει να δώσει τη μάχη με θέσεις και αιτήματα που θέτουν στο στόχαστρο την πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ. Μόνο έτσι θα έχει αποτέλεσμα προς το συμφέρον των κατοίκων αλλά και των προσφύγων και μεταναστών για τη συντριπτική πλειοψηφία των οποίων η χώρα μας αποτελεί πέρασμα για τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι θέσεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό -μεταναστευτικό είναι σταθερές και συνεκτικές γι’άυτό και είναι οι μόνες ρεαλιστικές. Δε φάσκουν και αντιφάσκουν.

Η κυβέρνηση να πάρει τώρα πίσω την ΠΝΠ για τις επιτάξεις.

Άμεσος μαζικός απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα.

Κανένα κέντρο φυλακή να μην υπάρχει στο νησί, ούτε ανοιχτό, ούτε κλειστό. Να κλείσει το υπάρχον στο Βαθύ. Να σταματήσουν τα έργα στου Ζερβού.

Στη Σάμο να δημιουργηθεί ένα μικρό κέντρο υποδοχής, ταυτοποίησης και υγειονομικής περίθαλψης. Έπειτα να μεταβαίνουν στην ηπειρωτική χώρα όπου σε δομές με ανθρώπινες συνθήκες διαμονής να υποβάλλουν τα αιτήματά τους (άσυλο κλπ) και σύντομα να παίρνουν χαρτιά για τις χώρες τελικού προορισμού τους.

Η κυβέρνηση να αποσύρει την υπογραφή της από της συμφωνίες της ΕΕ που εγκλωβίζουν στη χώρα μας τους πρόσφυγες και μετανάστες (ΕΕ-Τουρκίας, συνθήκη Δουβλίνου).

Η ΕΕ που έχει βάλει το χεράκι της σε δεκάδες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που δημιουργούν ξεριζωμένους να ανοίξει τις πύλες των χωρών της για την υποδοχή και φιλοξενία όλων αυτών των ανθρώπων.

Καμιά εμπλοκή ΜΚΟ

Αποζημιώσεις στο 100% όσων έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μακροχρόνιου εγκλωβισμού

Αυτές τις θέσεις εκφράσαμε και στη σύσκεψη της περιφερειακής ενότητας Σάμου. Το ΚΚΕ είναι απέναντι στις θέσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ οι οποίες δε θίγουν σε τίποτα την πολιτική της ΕΕ.

Τώρα είναι η ώρα μαζικού ξεσηκωμού ενάντια στην πολιτική αυτή. Οι Σαμιώτες και οι Σαμιώτισσες πρέπει να βρεθούν μαζί με τους υπόλοιπους νησιώτες στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »