ΤΕ Σάμου ΚΚΕ και Τ.Σ Σάμου ΚΝΕ: Τα ναρκωτικά δεν έχουν θέση στη ζωή των εργαζομένων και της νεολαίας

Ο απολογισμός του Δημήτρη Σεβαστάκη για τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ

Η Τ.Ε. Σάμου του ΚΚΕ και το Τ.Σ. Σάμου της ΚΝΕ εκφραζουν την πλήρη αντίθεσή τους με τη διοργάνωση εκδήλωσης υπερ της προώθησης της αποποινικοποίησης της κάνναβης.

Η νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης για «θεραπευτικούς», «ιατρικούς» ή «ψυχαγωγικούς» λόγους καθώς και ως τομέας «ενίσχυσης των επενδύσεων και της αγροτικής παραγωγής» είναι απόρροια της πολιτικής και των κατευθύνσεων της ΕΕ με την οποία συμφωνούν όλες οι εκάστοτε κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα. Η ναρκωκουλτούρα προωθείται από την ΕΕ και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που βλέπουν κέρδος και με τη βούλα της…νομιμοποίησης. Παράλληλα, αντί για ενίσχυση της πρόληψης και των στεγνών προγραμμάτων, προωθείται η «μείωση της βλάβης», δηλαδή η συντήρηση του χρήστη με άλλες ουσίες και τα απαράδεκτα κέντρα ελεγχόμενης χρήσης (shooting rooms).

Πρόκειται για πολιτική που προωθεί τον ψεύτικο και αντιεπιστημονικό διαχωρισμό περί «σκληρών» και «μαλακών» ναρκωτικών, που ονομάζει τη χρήση ναρκωτικών «θεραπευτική» και υιοθετεί αμφιλεγόμενες έρευνες για να αθωώσει στα μάτια, ιδιαίτερα της νεολαίας, τη χρήση ναρκωτικών.

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά:

Το 46 % όσων αναζητεί βοήθεια για απεξάρτηση δηλώνουν ως ουσία εξάρτησης την κάνναβη.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εξαρτημένων ατόμων από τα ναρκωτικά δηλώνουν ως πρώτη ουσία εθισμού το συγκεκριμένο ναρκωτικό.

Η ΕΕ έχει αναδειχθεί στη μεγαλύτερη αγορά κάνναβης παγκοσμίως με 24 εκατομμύρια τζίρο ετησίως. Όλα τα αστικά κόμματα πανηγυρίζουν γι’ αυτό το νέο πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Κανένα του, όμως, δε λέει οτι αυτά τα τεράστια κέρδη βγαίνουν εις βάρος χιλιάδων νέων στους οποίους προβάλλεται η φυγή και ο ψεύτικος παράδεισος των ναρκωτικών ως τρόπος ζωής. Προβάλλεται ως λύση για τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που βιώνουν, η ζωή με εξαρτήσεις από ουσίες. Αυτές τις… αξίες και τις αρχές προβάλλουν στους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Καλούμε το λαό κι ιδιαίτερα τη νεολαία, να γυρίσουν την πλάτη σε τέτοιου είδους «εκδηλώσεις». Οι νέοι σήμερα δεν έχουν ανάγκη από ψευδαισθήσεις κι εξαρτήσεις. Έχουν ανάγκη για ολόπλευρη μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα, πολιτισμό και αθλητισμό. Τη μόνη «εξάρτηση» που πρέπει να έχουν είναι αυτή της ταξικής αλληλεγγύης και του οργανωμένου αγώνα για αυτές τις πραγματικές τους ανάγκες.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σταθερά ανοίγουν μέτωπο στη ναρκωκουλτούρα και στην προώθηση μιας κοινωνίας με ελεύθερα ναρκωτικά για να ναρκώνεται το μυαλο και η συνείδηση της νεολαία και των εργαζομένων ώστε να μη μπορούν να κατανοήσουν ούτε ποιός φταίει για τα αδιέξοδα που βιώνουν, ούτε, πολύ περισσότερο, να παλέψουν για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ παλεύουν για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά.

Σάμος, 23/7/19

Garden

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος ο Δημήτρης Έλληνας

Δημήτρης Έλληνας: Η Σάμος πιστεύω βρίσκεται σε μια κατάσταση «γαρνιτούρας» στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο τουριστικός πράκτορας και δημοτικός σύμβουλος, κ. Δημήτρης Έλληνας. Ο τουρισμός στη Σάμο τελείωσε απότομα λόγω

Περισσότερα »
Συνελήφθη ημεδαπός στη Σάμο, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη ημεδαπός στη Σάμο, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη την Κυριακή (25/10) στην ευρύτερη περιοχή του Καρλοβασίου στη Σάμο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρλοβασίου, ημεδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ειδικότερα,

Περισσότερα »