ΤΕ Σάμου ΚΚΕ: Εδώ και τώρα απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα!

ΤΕ Σάμου ΚΚΕ: Εδώ και τώρα απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα!

Η περιβόητη αποτελεσματικότητα των μέτρων της κυβέρνησης στο προσφυγικό – μεταναστευτικό είναι απατηλή κι επικίνδυνη. Θύματα της πολιτικής της είναι οι ίδιοι οι πρόσφυγες και μετανάστες καθώς και οι κάτοικοι των νησιών που μετατρέπει σε φυλακές της ΕΕ.

Πάνω από 120 άνθρωποι βρίσκονται για μέρες φυλακισμένοι σε απαράδεκτες συνθήκες σε χώρους των λιμεναρχείων σε Βαθύ και Καρλόβασι, μεταξύ των οποίων έγκυες και πολλά παιδιά.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της απόφασης κράτησης και απαγόρευσης υποβολής αιτημάτων ασύλου στους νεοεισερχόμενους πρόσφυγες. Πέρα από την καταπάτηση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως είναι το δικαίωμα υποβολής ασύλου, η κατάληξη είναι να έχει ανθρώπους έγκλειστους σε ακατάλληλους χώρους με ο,τι αυτό σημαίνει για την υγιεινή, τη διατροφή, τη διαβίωση και την υγεία αυτών των ανθρώπων. Παράλληλα παραμένουν οι πάνω από 8000 εγκλωβισμένοι στο hotspot στο Βαθύ σε άθλιες συνθήκες.

Ο σαμιώτικος λαός, οι εργαζόμενοι να απορρίψουν την απάνθρωπη πολιτική εγκλωβισμού κυβέρνησης και ΕΕ όπως και τα παζάρια που κάνει η δημοτική αρχή για τα νέα στρατόπεδα – φυλακές. Χρειάζεται να εντείνουν τις διεκδικήσεις τους για:

Να ναυλώσει εδώ και τώρα πλοία η κυβέρνηση και να απεγκλωβίσει όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί στην ενδοχώρα κι από ‘κει άμεσα στις χώρες που επιθυμούν

Καμιά δομή πουθενά στο νησί μας. Οι πρόσφυγες και μετανάστες να καταγράφονται κατά την άφιξή τους και να παίρνουν ταξιδιωτικά έγγραφα για τις χώρες που επιθυμούν.

Να καταργηθούν η συνθήκη του Δουβλίνου και η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που ευθύνονται για τον εγκλωβισμό στα νησιά και στη χώρα.

ΕΕ και ΟΗΕ να οργανώσουν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία στα σύνορα με την Ελλάδα και με την Συρία και απευθείας μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους.

Σάμος, 15/3/20

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου

Νότης Μηταράκης: Το σχέδιο αποσυμφόρησης θα επεκταθεί, πέρα από τα νησιά και σε ολόκληρη τη χώρα

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, ενημέρωσε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο για την Εθνική Στρατηγική Μετανάστευσης 2020-2021. Παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές της εθνικής

Περισσότερα »
Σύλληψη αλλοδαπού στον αερολιμένα της Σάμου, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Σύλληψη δύο (2) αλλοδαπών στον αερολιμένα της Σάμου, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα (29/09) στον αερολιμένα της Σάμου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πυθαγορείου, δύο (2) αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις

Περισσότερα »