Τάσος Νικολαϊδης: Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με καπíρα και ντόπιο κρασί

Τάσος Νικολαϊδης: Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με καπíρα και ντόπιο κρασί

Ζούμε σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Πλέουμε προς μια καταιγίδα και μπαίνουμε σε μια κρίση που η ανθρωπότητα δεν έχει βιώσει ποτέ στο παρελθόν. Η οικονομική κρίση που θα διαδεχτεί αυτήν της υγείας θα μας ταλαιπωρήσει για τουλάχιστον ένα χρόνο. Αυτή την στιγμή όλος ο πλανήτης ζει σε συνθήκες πολέμου.

Όλοι αγωνιζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε την νέα πραγματικότητα. Δυστυχώς ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (ταξίδια, εκδρομές) είναι αυτή την στιγμή μια πολυτέλεια, έτσι κι αλλιώς τα σύνορα στην ουσία είναι κλειστά.

Άρα κλάδοι της οικονομίας όπως τα ξενοδοχεία, καταστήματα εστίασης, κρουαζιέρα, θαλάσσιος τουρισμός είναι «ξεγραμμένοι». Δυστυχώς το νησί μας ζει από τον τουρισμό.

Περισσότερο από το μισό του πληθυσμού ζει άμεσα η έμμεσα από τον τουρισμό. Η φετινή σεζόν έχει σχεδόν χαθεί (όχι μόνο για εμάς αλλά για όλες τις χώρες). Να είμαστε ευχαριστημένοι αν καταφέρουμε να ανοίξουμε τον ΙΟΥΛΙΟ. Άρα μιλάμε για μια σεζόν 3 μηνών, αν δε καταφέρουμε να επιμηκυνθεί και τον Οκτώβριο, θα μιλάμε για 3,5 μήνες.

Δεν ξέρουμε όμως ακόμα ποιες χώρες-αγορές θα έχουν απαλλαχτεί από τον κορονοΪο για να μπορούν να ταξιδέψουν. Ούτε γνωρίζουμε τι διάθεση θα έχουν για να πάνε διακοπές ούτε τι χρήματα θα διαθέτουν, ώστε να μπορούν να ταξιδέψουν. Θέλει χρόνο για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τα απóνερα αυτής της καταιγίδας.

Πρέπει λοιπόν οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό να στηριχτούν. Γι’ αυτό χρειάζονται ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ: Κεφάλαια κίνησης (με πενταετή ορίζοντα). Πρέπει να πέσει χρήμα στην αγορά για να κρατηθούν οι επιχειρήσεις ζωντανές μέχρι το καλοκαίρι του 2021. Πλήρη συνέχιση και ολοκλήρωση όλων των δημοσίων έργων που εκτελούνται.

ΟΧΙ σε επιδόματα των 800 και 600 ευρών , αναβολές πληρωμών για το Σεπτέμβριο και επιδόματα σε ανέργους αυτά είναι απλώς ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ για να πέσει ο πυρετός από το 40 στο 38,5. Πρέπει να κρατηθούν όλες οι υγιείς επιχειρήσεις ζωντανές μέχρι την σεζόν του 2021 που θα είναι μια πολύ καλή χρονιά.

Μέχρι τότε όμως, μας βλέπω στο φετινό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, να υπάρχει μόνο καπíρα, χόρτα, αυγουλάκια και ντόπιο χύμα κρασί. Καλή δύναμη.

ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

Πρόεδρος Κοινότητας Πυθαγορείου

Μέλος του Συλλόγου Επαγγελματιών Πυθαγορείου

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακού περιεχομένου, διένειμαν ένστολοι αστυνομικοί σε μαθητές δημοτικών σχολείων και γονείς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακού περιεχομένου, διένειμαν ένστολοι αστυνομικοί σε μαθητές δημοτικών σχολείων και γονείς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, την 14-09-2020 στις περιφερειακές ενότητες Χίου και Σάμου, αλλά και τη Λήμνο και σήμερα (21-09-2020) στη Λέσβο,

Περισσότερα »
Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του Δημάρχου Α. Σάμου Γιώργου Στάντζου με τον Υπουργό Νότη Μηταράκη

Ν. Μηταράκης: «Μειώσαμε δραστικά τις ροές, υλοποιούμε ουσιαστική αποσυμφόρηση και στα νησιά και στην ενδοχώρα. Δίνουμε έμφαση στις απελάσεις, κλείνουμε δομές αντί να δημιουργούμε νέες»

“Oι υπαίτιοι του εμπρησμού στη Μόρια θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Ελληνική Δικαιοσύνη, θα εκτίσουν τις ποινές τους και θα απελαθούν” Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης ενημέρωσε τα μέλη της Διαρκούς

Περισσότερα »