Τάσος Κοζώνης: Η κατάσταση στον Μαραθόκαμπο είναι τραγική

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο δημοτικός σύμβουλος Μαραθοκάμπου και επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού «Σαμιακή Πολιτεία Ανατροπής και Δημιουργίας» κ. Τάσος Κοζώνης.

Η κατάσταση στον Μαραθόκαμπο είναι τραγική, δεν μου έρχεται κάποια άλλη λέξη να πω αυτή τη στιγμή, δεν έχει πατήσει άνθρωπος, δεν υπάρχουν μηχανήματα, χειριστές, τα μηχανήματα έχουν να συντηρηθούν πάρα πολύ καιρό, οι παραλίες είναι σε κακό χάλι, η αγροτική οδοποιία καταστρεμμένη. Στο νεκροταφείο δίπλα έχει γίνει καινούργιος σκουπιδότοπος, ανύπαρκτος ο φωτισμός στο χωριό, τα σοκάκια είναι γεμάτα σκουπίδια. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στο Μαραθόκαμπο είναι ένα μπάχαλο, που ποτέ δεν ήταν έτσι εδώ και 4 χρόνια.

Όπως ανάφερε ο κ. Κοζώνης στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Μαραθόκαμπος βιώνει την απόλυτη εγκατάλειψη, ενώ μετά από 4 έτη, πιθανότητα η περιοχή θα βρίσκεται πάλι στην ίδια κατάσταση. Ο ΧΥΤΑ έκλεισε και τώρα υπάρχει πρόβλημα απόθεσης των σκουπιδιών, με αποτέλεσμα να γεμίζει το νεκροταφείο και τα ρέματα.

Θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί δημοπρασία για την εκχώρηση διαλογής ανακυκλώσεως υλικών μέσα στον ΧΥΤΑ και όχι ανάθεση, ώστε να υπάρχει διαφάνεια στην όλη διαδικασία. Ένας «μάγκας» Δήμαρχος ψάχνει και βρίσκει πιστώσεις.

Ο κ. Κοζώνης δήλωσε ότι είναι υπέρ της διάσπασης σε δύο Δήμους διότι δεν μπορεί ένας πολίτης από τους Δρακαίους να κάνει 85 χιλιόμετρα για να πάρει ένα έγγραφο από την πρωτεύουσα και ίσως όχι σε μία μέρα. Δεν θα είναι υποψήφιος με ένα Δήμο, καθώς δεν εισακούεται και ως δημοτικός σύμβουλος, ενώ υπάρχουν τόσα άλυτα θέματα. Η κατάσταση είναι ψυχοφθόρα. «Να κάνω τη μαριονέτα, χωρίς να εισακούομαι;» Όπως είπε, είναι 25 χρόνια δημοτικός σύμβουλος και δεν έχει ξαναζήσει τέτοια κατάσταση στην περιοχή.

Αν υπήρχε καλύτερη συνεργασία Δήμου με Περιφέρεια, ίσως να υπήρχαν καλύτερα αποτελέσματα, γιατί το νησί είναι ένα, ακόμα και αν χωριστεί με τους δήμους.

00AfisaVKD

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα