Τάσος Καλατζής: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές για τον Α΄Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Για τη συγκέντρωση με μπροστάρη τον Εμπορικό Σύλλογο Καρλοβάσου που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του πρώην Δημαρχείου Καρλοβάσου με θέμα το μεταναστευτικό – προσφυγικό, μίλησε τηλεφωνικά στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», ο Αντιδήμαρχος Σάμου κ. Τάσος Καλατζής.

Ο κ. Καλατζής αναφέρθηκε στην παραίτησή του, που τελικά δεν έγινε δεκτή, εφόσον καλύφθηκε σε όλα όσα είχε θέσει στον Δήμαρχο Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο. Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται στις επικείμενες εκλογές ν’ ασχοληθεί με τον Α΄βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφήνοντας όμως να εννοηθεί ότι θα επιθυμούσε να θέσει τον εαυτό του ως υποψήφιο στον Β΄βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο κ. Τάσος Καλατζής δήλωσε τα εξής:

«Στις 27 του μήνα Νοέμβρη στις 8:30 το βράδυ με πρωτοπόρο τον Εμπορικό Σύλλογο Καρλοβάσου και με την ευκαιρία του προγραμματισμού για τις εκλογές του Συλλόγου για την ανανέωση του Διοικητικού Συμβουλίου, θα συζητήσουμε το φλέγον θέμα (μεταναστευτικό – προσφυγικό) το οποίο άρχισε δειλά-δειλά να απασχολεί και το Καρλόβασι. Έχουν παρουσιαστεί κάποια κρούσματα που δεν είναι μεγάλης έκτασης, έχουν περιοριστεί άμεσα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει εκεί. Γιατί όπως πάει οι ροές είναι πυκνές, ο χειμώνας δημιουργεί προβλήματα στους συγκεκριμένους ανθρώπους που ψάχνουν στέγη και καταφύγια».

«Απ’ ότι συζητείται και από πληροφορίες που έχω, ήδη ορισμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.), ψάχνουν κατοικίες προς μίσθωση  στο Καρλόβασι και στην ευρύτερη περιοχή αυτού. Φημολογείται ότι δύο συντοπίτες μας έχουν ήδη μισθώσει οικίες, αλλά ούτε και σ’ αυτό μπορώ να σας πω περισσότερα, γιατί αν δεν έχω στοιχεία, δεν μπορώ να σας πω κάτι με βεβαιότητα».

«Καλό θα είναι ν’ αποφύγουμε όμως την έλευση αυτών των ανθρώπων στο Καρλόβασι, γιατί εδώ είναι το πανεπιστήμιο, είναι μία ήσυχη πόλη, είμαστε μακριά από το κέντρο και δεν θέλουμε να διαταραχθεί οποιαδήποτε ισορροπία που είχαμε μέχρι τώρα, δηλαδή να μην επεκταθεί το πρόβλημα, χωρίς να θέλω να προσβάλω ή να μειώσω περιοχές της Σάμου και ειδικά της πόλεως Σάμου».

«Η κεντρική κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη για το θέμα, υπάρχουν αρμόδιοι υπουργοί, υφυπουργοί και συναρμόδιοι φορείς, οι οποίοι πρέπει να διαχειριστούν άμεσα και με τον καλύτερο τρόπο το πρόβλημα. Γιατί η Σάμος δεν χωράει άλλους, είναι τόσο μικρή που δεν χωράει άλλους και είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα, σοβαρά και μεγάλα προβλήματα».

«Στη συνάντηση που θα κάνουμε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του πρώην δημαρχείου Καρλοβάσου έχει κληθεί και ο βουλευτής Σάμου».

«Δεν ρωτήθηκα από κανέναν για το θέμα που έχουν θέσει Δημοτικοί Σύμβουλοι και είναι προ ημερησίας συζήτηση και θα γίνει αύριο στο Δημοτικό συμβούλιο, δεν ρωτήθηκα από κανέναν. Θεωρώ ότι είναι μία παρέα η οποία εκπροσωπεί και μας κατά κάποιο τρόπο, αλλά καλό θα ήταν αυτή η προσπάθεια, να ήταν συνολική».

«Προς το παρόν παραμένω ως αντιδήμαρχος Καρλοβάσου, διότι καλύφθηκαν από τον κύριο δήμαρχο τα αιτήματα που είχα υποβάλει».

«Θεωρώ ότι υπάρχει συχνή – πυκνή επικοινωνία και γνωρίζετε πολύ καλά ότι εκτός από αντιδήμαρχος έχω φορτωθεί και πάρα πολλές άλλες υποχρεώσεις. Πρέπει να υπάρχει κατανόηση, συνεννόηση και επικοινωνία για να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις και δεν το έκανα αυτό λόγω των επικείμενων εκλογών, διότι εγώ δεν σκοπεύω πλέον ασχοληθώ με τον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης».

«Προτάσεις και οχλήσεις έχω αρκετές Το θέμα είναι ότι επειδή εγώ θέλω να είμαι τίμιος και έντιμος, δεν μπορώ να πουλήσω συνεργάτες οι οποίοι με στηρίζουν και τους στηρίζω αντίστοιχα και όλο αυτό το διάστημα που ξεπεράσαμε τα τέσσερα χρόνια. Θα ξεκαθαρίσουμε το τοπίο και την υποψηφιότητα του Μιχάλη Αγγελόπουλου και από κει και μετά θα πάρω και εγώ τις αποφάσεις μου».

«Θέλω να είμαι ειλικρινής και προς τους ψηφοφόρους διότι είδα μεγάλη αντίδραση με το πρώτο αίτημα παραίτησης που είχα υποβάλει, για αυτό και με έπεισαν να παραμείνω και ασκώ τα καθήκοντά μου κανονικά και με μεγάλο ζήλο μπορώ να σας πω και από πριν, διότι έχω βάλει στόχο να μπουν σε προγραμματισμό δύο μεγάλα έργα για την περιοχή, για τα οποία θα σας ενημερώσω σύντομα».

dreams3

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κοινή απόφαση των Δ.Σ. των φορέων υγείας με αφορμή τη σύσκεψη φορέων που κάλεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου

Ευχαριστήριο του Νοσοκομείου Σάμου προς τον Όμιλο DORYSSA και την Οργάνωση «JUST ACTION»

Ο Όμιλος DORYSSA ανταποκρινόμενος στο αίτημά μας για τη διάθεση επιτοίχιων  τηλεοράσεων, για τη τοποθέτησή τους στην ανακαινισμένη Παιδιατρική Κλινική και στις Κλινικές του Χειρουργικού

Περισσότερα »