Τα πρώτα «τουριστικά χελιδόνια» έφθασαν από το Άμστερνταμ στη Σάμο

Πρόκειται για 160 Ολλανδούς, οι οποίοι άνοιξαν την τουριστική σεζόν στη Σάμο, φτάνοντας σήμερα στο αεροδρόμιο «Αρίσταρχος ο Σάμιος». Η συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία η Corendon Airlines, έφτασε λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι το μεσημέρι της Πέμπτης (19/04) και τα δρομολόγιά της θα είναι δύο φορές την εβδομάδα από το Άμστερνταμ της Ολλανδίας απ’ ευθείας για Σάμο, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, ενώ τα δρομολόγια θα διαρκέσουν μέχρι τέλος Οκτωβρίου 2018 και τα αεροσκάφη θα έχουν πληρότητα 180 ατόμων.  Οι σημερινοί 160 τουρίστες μετέβησαν σε ξενοδοχεία του Πυθαγορείου και του Καρλοβάσου, ενώ τους δίνεται η δυνατότητα για 7ήμερη ή 15ήμερη διαμονή.

Στο χώρο των αφίξεων του «Αρίσταρχος ο Σάμιος» στο πλαίσιο μιας λιτής εκδήλωσης τους πρώτους τουρίστες της σεζόν υποδέχτηκαν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Σάμου και πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Κυριαζής που είχε οργανώσει την όλη εκδήλωση υποδοχής και ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος.

00CharterSamo03

Στους τουρίστες προσφέρθηκαν ορχιδέες στις γυναίκες και μια τσάντα μικρή που περιείχε τη δίκαιη κούπα του Πυθαγόρα και δύο μινιατούρες μπουκαλιών με γλυκό κρασί και ούζο στους άνδρες.

Επίσης προσφέρθηκαν λουκουμάδες και γλυκό κρασί, ενώ μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυθαγορείου «Ο Λυκούργος» χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς κερδίζοντας το χειροκρότημα των 160 τουριστών.

Κατά την υποδοχή των τουριστών ο πρόεδρος της εταιρείας «Samos Holidays» κ. Δημήτρης Έλληνας ανέφερε την πικρία του γιατί το τελωνείο δεν επέτρεψε να γίνει η υποδοχή στο χώρο των αφίξεων, ώστε να γίνει πιο συγκροτημένα η όλη υποδοχή. Πρωτόγνωρα πράγματα που γίνονται μόνο στη Σάμο και όχι στα άλλα νησιά.

Ο κ. Νίκος Κατρακάζος είπε: «Υποδεχόμαστε τους πρώτους 160 τουρίστες που έρχονται από την Ολλανδία και νομίζω ότι ξεκινά η τουριστική περίοδος με τον καλύτερο οιωνό. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στο Επιμελητήριο που οργάνωσε την υποδοχή, διότι δείξαμε την ευγνωμοσύνη μας σ’ αυτούς τους ανθρώπους που επέλεξαν το νησί μας για τις διακοπές τους κι εμείς ως τοπική αυτοδιοίκηση θα κάνουμε τα πάντα για να φέρουμε όσο γίνεται περισσότερους τουρίστες στο νησί μας».

00CharterSamo04

Ο κ. Γιώργος Κυριαζής αναφερόμενος στην άφιξη των τουριστών είπε: «Σήμερα ανοίγουμε την τουριστική σεζόν στο νησί μας με το πρώτο charter που ήρθε από την Ολλανδία. Το Επιμελητήριο όπως τόσα χρόνια διοργανώνει τα καλωσορίσματα ως ένδειξη ευχαριστίας στους ανθρώπους αυτούς που επέλεξαν το νησί μας για να κάνουν τις διακοπές τους. Τους προσφέραμε μικρά δώρα και ευχόμαστε να είναι μια καλή τουριστική σεζόν. Ελπίζουμε να είναι καλοί πρεσβευτές του νησιού μας στον τόπο τους ώστε να έρθουν και άλλοι τουρίστες και θέλουμε να είναι οι καλοί διαφημιστές μας».

Αλέξης Κομνηνός

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα