Τα πιθανά δρομολόγια που θα εκτελούν τα πλοία από Σάμο για Πειραιά και Καβάλα

Στο περιθώριο της συνεδρίασης για το ΣΟΠΠ (Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας) που έγινε πριν λίγες ημέρες στην αίθουσα τηλεδιάσκεψης της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκο Κατρακάζο που με την άλλη του ιδιότητα ως ναυτιλιακός πράκτορας του θέσαμε το θέμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών για την παρούσα καλοκαιρινή περίοδο.

Του υπενθυμίσαμε την ανακοίνωση για διακοπή των δρομολογίων για Κω και Ρόδο, αλλά και όλα αυτά που συμβαίνουν με τις αγορές και συγχωνεύσεις των ναυτιλιακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Αιγαίο. Από τη συζήτηση που είχαμε μαζί του, αναλυτικά καταγράφονται τα παρακάτω:

Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από 11 Ιουνίου 2018

Για ΠΕΙΡΑΙΑ

Το πλοίο «Νήσος Μύκονος θα εκτελεί τα εγκεκριμένα έξι (6) δρομολόγια από Πειραιά για Σύρο – Μύκονο – Εύδηλο – Καρλόβασι. Σ’ αυτά, η διαφορά είναι ότι κάθε ΤΡΙΤΗ το πλοίο θα επεκτείνει το δρομολόγιό του με τερματικό λιμάνι το Βαθύ. Κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ το πλοίο θ’ αναχωρεί από το Βαθύ για Πειραιά με ενδιάμεσους προορισμούς. Αυτό θα γίνεται μία φορά την εβδομάδα.

Επίσης για το λιμάνι του Βαθέος, κάθε ΠΕΜΠΤΗ από Πειραιά με τα BLUE STAR 1 και 2 εναλλάξ. Θ’ αναχωρεί από τον Πειραιά απ’ ευθείας για Βαθύ – Κω – Ρόδο και η επιστροφή θα γίνεται κάθε Παρασκευή 23:45 από Σάμο για Πειραιά απ’ ευθείας. Ουσιαστικά είναι το δρομολόγιο που υπήρχε και πέρυσι και κόπηκε.

Κάθε Δευτέρα στις 22:00 το BLUE STAR PAROS θ’ αναχωρεί από Πειραιά για Άγιο Κήρυκο – Φούρνους – Καρλόβασι – Βαθύ.

Κάθε Τρίτη θ’ αναχωρεί από Βαθύ στις 10:00 για Καρλόβασι – Φούρνους – Άγιο Κήρυκο – Πειραιά.

Το πλοίο «Νήσος Μύκονος» κάθε ΤΡΙΤΗ στις 07:15 θ’ αναχωρεί από Πειραιά για Μύκονο – Εύδηλο – Καρλόβασι – Βαθύ και κάθε Τετάρτη στις 21:00 θ’ αναχωρεί από Βαθύ για Καρλόβασι – Εύδηλο – Πειραιά.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες ένα δρομολόγιο από Πειραιά θα εκτελεί για Άγιο Κήρυκο – Φούρνους – Βαθύ το πλοίο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» κι επίσης μια επιστροφή από Βαθύ – Φούρνους – Άγιο Κήρυκο – Πειραιά.

00Diagoras

Για ΚΑΒΑΛΑ

Θα γίνονται τρία δρομολόγια. Το ένα θα πραγματοποιείται από το πλοίο «Νήσος Μύκονος» όπως και πέρυσι και σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο δρομολόγια του «Νήσος Ρόδος» θα τα εκτελεί το πλοίο «Διαγόρας».

Για ΦΟΥΡΝΟΥΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ

Εκτός από το δρομολόγιο του BLUE STAR PAROS σύμφωνα με πληροφορίες, ένα δρομολόγιο θα εκτελεί το πλοίο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» κι ένα απ’ ευθείας από Πειραιά θα εκτελεί άλλο σύγχρονο πλοίο που αναμένεται ν’ ανακοινωθεί.

Όπως γίνεται κατανοητό σε λίγες μέρες θ’ ανακοινωθούν τα επίσημα τελικά δρομολόγια που θα ισχύσουν για την καλοκαιρινή περίοδο.

Αλέξης Κομνηνός

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα