Σύσκεψη σχετικά με επαναλειτουργία σχολικών μονάδων στον Δήμο Ανατολικής Σάμου

Σύσκεψη σχετικά με επαναλειτουργία σχολικών μονάδων στον Δήμο Ανατολικής Σάμου

Σήμερα, Δευτέρα 11 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, παρουσία των αρμόδιων Αντιδημάρχων, κ. Διονυσίου Γεώργιο, κ. Μητσό Μιχάλη και κ. Καρρά Ευάγγελο, με το Διευθυντή της Β/μιας Εκπαίδευσης, κ. Ταμπαχανιώτη Δημήτρη, τον Πρόεδρο Β/μιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Βογιατζή Κωνσταντίνο, τον Πρόεδρο της νέας Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Αξιώτη Ιωάννη, το Δ/ντη του ΔΙΕΚ Σάμου, κ. Τριανταφύλλου Νικόλαο και των Διευθυντών όλων των Γυμνασίων του Δήμου, ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων. Στη σύσκεψη παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σαμίων, κ. Βογιατζής Δημήτριος.

Πάντα σε συνάρτηση με την τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου και τις συστάσεις της Πολιτείας σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης από τον COVID – 19, ελήφθησαν αποφάσεις σχετικά με την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή των μαθημάτων, ενημερώθηκαν για τις εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης που πραγματοποιήθηκαν από το Δήμο, τόσο στους εσωτερικούς χώρους όσο και στους προαύλιους χώρους. Επίσης ενημερώθηκαν για τα μέτρα που έχει λάβει ο Δήμος για τη διασφάλιση της καθαριότητας των σχολείων και της υγιεινής των μαθητών και των εκπαιδευτικών, σε καθημερινή βάση, με την τοποθέτηση, σε κάθε σχολική μονάδα, επιπλέον προσωπικού καθαριότητας.

00Sxoleia

Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Αρ. Φύλλου 90/Α’/ 01.05.2020, Άρθρο 37), την αποκλειστική ευθύνη προμήθειας μέσων ατομικής υγιεινής και συλλογικής προστασίας για τις εκπαιδευτικές δομές έχει το Υπουργείο Παιδείας.

Στο πλαίσιο της συνεχούς αρωγής και συνεργασίας με τις δομές, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου θα συνδράμει επικουρικά και πέραν των αρμοδιοτήτων του, στη χορήγηση αντισηπτικών και μασκών στις σχολικές αίθουσες, υλικά τα οποία έχουν ήδη παραδοθεί στους αρμόδιους Διευθυντές.

Zarbanis340X230

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Επιστολή Στάντζου και Λυμπέρη στα αρμόδια Υπουργεία για διενέργεια τεστ σε λιμάνια, αεροδρόμιο και τοπικό πληθυσμό

Επιστολή Στάντζου και Λυμπέρη στα αρμόδια Υπουργεία για διενέργεια τεστ σε λιμάνια, αεροδρόμιο και τοπικό πληθυσμό

Κοινή επιστολή απέστειλαν σήμερα, οι Δήμαρχοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου στα αρμόδια Υπουργεία, αιτούμενοι για ακόμη μια φορά τη λήψη έκτακτων μέτρων περιορισμού της διασποράς

Περισσότερα »
Γιώργος Στάντζος: «Γενναία αποσυμφόρηση του ΚΥΤ και ο υπόλοιπος πληθυσμός στου «ΖΕΡΒΟΥ». Μην μας πανικοβάλλει το επίπεδο 2 ή 3..»

Συνάντηση Γιώργου Στάντζου με Κυριάκο Μητσοτάκη στην Αθήνα για το μεταναστευτικό – προσφυγικό

Στην Αθήνα μεταβαίνει την Τρίτη (02/03), ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος κατόπιν πρόσκλησης του γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για να συναντηθεί

Περισσότερα »