Σύσκεψη Γιώργου Στάντζου με πρώην Δημάρχους για το μεταναστευτικό – προσφυγικό

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Μετά από πρόσκληση που απέστειλε ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Γεώργιος Στάντζος, στους πρώην Δημάρχους, για σύσκεψη, σήμερα 30-09-2019, ανταποκρίθηκαν θετικά βάσει της διαθεσιμότητάς τους ο π. Δήμαρχος Βαθέος κ. Κων/νος Καραμηνάς, ο π. Δήμαρχος Βαθέος κ. Φίλιππος Πετρούσκας, ο π. Δήμαρχος Σάμου, κ. Στυλιανός Θάνος, ο π. Δήμαρχος Σάμου κ. Χριστόδουλος Σεβαστάκης, & ο π. Δήμαρχος Πυθαγορείου κ. Νικόλαος Μάρκου.

Ο π. Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος απέστειλε επιστολή, σύμφωνα με την οποία επιδοκιμάζει την πρωτοβουλία του Δημάρχου, η οποία δηλώνει ευρύτερη αντίληψη και ειλικρινή διάθεση ενωτικού μηνύματος που πρέπει να εκπέμπεται από το νησί μας καθώς και την ανάγκη συγκρότησης επιτροπής για το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα, σε μόνιμη βάση, η οποία θα περιλαμβάνει αιρετούς και πολίτες προκειμένου να υπάρχει οργανωμένη θεσμική παρουσία σε όλα τα κέντρα αποφάσεων.

Οι Δήμαρχοι που συμμετείχαν στη σύσκεψη εξέφρασαν με κοινή δήλωση την αγανάκτησή τους για την εκρηκτική διάσταση που έχει λάβει το ζήτημα του μεταναστευτικού-προσφυγικού, τόσο για την τοπική κοινωνία της Σάμου, όσο και για την πατρίδα μας και απαιτούν τα παρακάτω:

Οριστική κατάργηση του ΚΥΤ στην πόλη της Σάμου και την απόδοση του γηπέδου στο Δήμο Ανατολικής Σάμου κατά κυριότητα και χρήση.

Τη διαρκή και μαζική αποσυμφόρηση του νησιού.

Τη δημιουργία μιας ελεγχόμενης μικρής δομής εκτός πολεοδομικού ιστού.

Τη γρηγορότερη διεκπεραίωση ταυτοποίησης και αναχώρησης των προσφύγων – μεταναστών από το νησί.

Την αποτελεσματικότερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων από τις εθνικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις .

Την έμπρακτη στήριξη της Ε.Ε στην Ελλάδα καθώς και την άμεση υλοποίηση των αποφάσεων της σύσκεψης, υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη- των Περιφερειαρχών της χώρας- για ισοκατανομή ανά περιφέρεια του πληθυσμού των προσφύγων-μεταναστών.

Αναμένοντας και την επίσκεψη του αρμόδιου Κυβερνητικού κλιμακίου που αποφάσισε και ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο στις 25/09/2019, θα υπάρξει και νέα σύσκεψη για το θέμα του μεταναστευτικού – προσφυγικού αλλά και για θέματα αναπτυξιακής προοπτικής του Δήμου μας.

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Το ΚΥΤ και το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου επισκέφθηκε ο Βουλευτής Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης

Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Πιστεύω πως με τη μεταφορά των μεταναστών-προσφύγων στου «ΖΕΡΒΟΥ», θ’ απαλλαγεί το Βαθύ απ’ αυτή την αθλιότητα»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Βουλευτής Σάμου, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης και μίλησε για τα θέματα που ταλανίζουν το νησί της

Περισσότερα »
Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου

Νότης Μηταράκης: Το σχέδιο αποσυμφόρησης θα επεκταθεί, πέρα από τα νησιά και σε ολόκληρη τη χώρα

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, ενημέρωσε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο για την Εθνική Στρατηγική Μετανάστευσης 2020-2021. Παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές της εθνικής

Περισσότερα »