ΣΥΡΙΖΑ προς κυβέρνηση: Επιτέλους σταματήστε τις επαναπροωθήσεις – Προσβάλλετε τη χώρα και τον Eλληνικό λαό

ΣΥΡΙΖΑ προς κυβέρνηση: Επιτέλους σταματήστε τις επαναπροωθήσεις - Προσβάλλετε τη χώρα και τον Eλληνικό λαό

Ντροπιαστική χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρακτική που εφαρμόζει η Eλληνική κυβέρνηση, αναφορικά με τις επαναπροωθήσεις ανθρώπων στη θάλασσα. Ο τομεάρχης Μεταναστευτικής πολιτικής του κόμματος, Γιώργος Ψυχογιός, υπογραμμίζει ότι είναι πλέον καθημερινά τα δημοσιεύματα με σχετικές εικόνες και καταγγελίες. Προσθέτει δε ότι, «οι διαστάσεις του φαινομένου είναι μάλιστα τέτοιες που εξέδωσαν ανακοίνωση τόσο η Ύπατη Αρμοστεία όσο και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης μεταξύ άλλων».

Ο κ. Ψυχογιός προσθέτει ότι «πρέπει να σταματήσει τώρα αυτή η ντροπιαστική πρακτική που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση. Βάζει εν γνώσει της σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και οικογένειες με παιδιά και παραβιάζει τις στοιχειώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, του Δικαίου της Θάλασσας και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, υπονομεύοντας εκτός των άλλων ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο της χώρας».

Απευθυνόμενος προς τον αρμόδιο υπουργό Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη, ο κ. Ψυχογός του προτείνει «αντί να ζητά ρήτρα εξαίρεσης από τη διεθνή νομιμότητα και αλληλεγγύη στις παραβιάσεις, όπως κάνουν οι χώρες του Βίζεγκραντ, να τρίξει τα δόντια στους Ευρωπαίους Εταίρους και στα όργανα της ΕΕ ώστε να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να υπάρξει δίκαιος καταμερισμός της ευθύνης στα κράτη-μέλη».

Ο κ. Ψυχογιός επισήμανε «με τις πρακτικές των pushbacks που εφαρμόζονται, η χώρα εκτίθεται και μετατρέπεται σε μαύρο πρόβατο, προσβάλλεται ευθέως το αίσθημα αλληλεγγύης του λαού μας, αλλά ειδικότερα οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος που με αυταπάρνηση και σε αντίξοες συνθήκες από το 2015 μέχρι το 2019 προχώρησαν σε 430.000 διασώσεις ανθρώπων στη θάλασσα.»

https://www.lawandorder.gr/

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Πυρκαγιά εντός του ΚΥΤ Σάμου στη νότια πλευρά

Συνελήφθησαν (3) ανήλικοι αλλοδαποί στη Σάμο, για το αδίκημα του εμπρησμού σε εγκαταστάσεις του ΚΥΤ

Συνελήφθησαν την Κυριακή (20/09) στη Σάμο, μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, τρείς (3) ανήλικοι αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική

Περισσότερα »