Συνεχίζονται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, θετικά είναι τα νέα από τη σημερινή συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών Ελλάδας – Τουρκίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Του Τούρκου υπουργού Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνιών Αχμέτ Αρσλάν και του Έλληνα ομολόγου του Παναγιώτη Κουρουμπλή για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες μεταξύ των δύο χωρών. Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις. Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Τουρκία προς Σάμο και αντίστροφα θα είναι πλέον 4 την εβδομάδα τη χειμερινή περίοδο σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου κ. Ελισαίου Μαυρατζώτη.

Nέα ενημέρωση

Συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών της Τουρκίας Αχμέτ Αρσλάν είχε το πρωί της Πέμπτης στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής για να συζητήσουν το θέμα που ανέκυψε στα τέλη Σεπτεμβρίου, αναφορικά με την απαγόρευση από την Άγκυρα για όλα τα τουρκικά τουριστικά πλοία να προσεγγίζουν τα ελληνικά νησιά με τα οποία διασυνδέονται κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Οκτωβρίου ξεκινούσε η απαγόρευση για τα επιβατικά πλοία, ενώ ήδη από τις 25 το «στοπ» ισχύει για τα σκάφη αναψυχής.
Η απαγόρευση ήρθε ως απάντηση στις κατασχέσεις από την πλευρά των ελληνικών αρχών, τουρκικών πλοιαρίων που παραβίαζαν διεθνείς διατάξεις, χωρίς να διαθέτουν τα προβλεπόμενα σωστικά μέσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνάντηση ο κ. Αρσλάν ζήτησε την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της κρουαζιέρας καθώς έχουν «εξαφανιστεί» τα περισσότερα κρουαζιερόπλοια από τα τουρκικά λιμάνια μετά τις πολιτικές εξελίξεις στην γειτονική χώρα με τον κ. Κουρουμπλή να απαντά θετικά.
Για τις προδιαγραφές ασφαλείας στα τουριστικά σκάφη συμφωνήθηκε να συζητηθεί το θέμα από τεχνικά κλιμάκια το επόμενο χρονικό διάστημα με την πρώτη συνάντηση να γίνεται στην Τουρκία με την αλλαγή του χαρακτηρισμού των σκαφών και να ενημερώσει για τις όποιες αλλαγές η τουρκική κυβέρνηση την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς οι έλεγχοι γίνονται βάση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
Για τα επιβατικά πλοία ο κ. Αρσλάν σημείωσε ότι θα εκτελούνται τελικά κανονικά από σήμερα τα δρομολόγια από και προς τα ελληνικά νησιά ενώ θα ισχύσει η απαγόρευση για τα σκάφη κάτω των 24 μέτρων μέχρι να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις από τα τεχνικά κλιμάκια.
Πηγή:www.tovima.gr

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Αναλυτική παρουσίαση των έργων που μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί στην προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι στη Λέσβο παρέθεσε  ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος

Περισσότερα »
Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Σειρά επαφών στη Αθήνα πραγματοποίησαν το τελευταίο διήμερο  τα προεδρία τον Ενώσεών μας για θέματα που απασχολούν τις περιοχές μας. Αρχικά επισκέφτηκαν το Αρχηγείο της

Περισσότερα »