Συνεχίζονται οι περιοδείες της Λαϊκής Συσπείρωσης σε γειτονιές και χωριά της Ανατολικής Σάμου

Συνεχίζονται οι περιοδείες της Λαϊκής Συσπείρωσης σε γειτονιές και χωριά της Ανατολικής Σάμου. Την Κυριακή 5 Μάη, κλιμάκιο υποψηφίων δημοτικών, κοινοτικών και περιφερειακών υποψήφιων συμβούλων με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Τζίχα περιόδευσε σε Σπαθαραίους και Παγώνδα, όπου αναδείχθηκαν κυρίως προβλήματα που αφορούν τη πυροπροστασία των οικισμών και την αγροτική οδοποιία. Μιλώντας με τους κατοίκους ο Κώστας Τζίχας υπογράμμισε σχετικά:

«Η αντιπυρική προστασία των οικισμών, η αγροτική οδοποιία, η ύδρευση και η άρδευση είναι προτεραιότητες πρώτης γραμμής για τη Λαϊκή Συσπείρωση στη διοίκηση του Δήμου. Για μας μπροστά είναι οι λαϊκές ανάγκες των πολλών, η προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού και όχι τα συμφέροντα των λίγων».

Ακολούθησαν την Τρίτη 7/5, περιοδείες υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στις συνοικίες Κούτρα και Προσφυγικά, στο Πυθαγόρειο και στο Ηραίο. Από το Ηραίο όπου περιόδευσε ο υποψήφιος δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Κώστας Τζίχας, έκανε μεταξύ άλλων της εξής δήλωση, σχετικά με την αντιπλημμυρική προστασία του οικισμού:

00Tzixas01

«Ενώ είναι νωπές ακόμη οι μνήμες και οι καταστροφές από την τελευταία πλημμύρα στο Ηραίον, 6 χρόνια μετά, κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει παρθεί για την αντιπλημμυρική προστασία του οικισμού. Το θέμα αυτό το έχουμε φέρει επανειλημμένα στο δημοτικό συμβούλιο, χωρίς δυστυχώς η απερχόμενη δημοτική αρχή- όπως και οι προηγούμενες – να πάρει τα απαραίτητα μέτρα .

Για μας, για τη Λαϊκή Συσπείρωση η αντιπλημμυρική προστασία, μαζί με την αντιπυρική και την αντισεισμική, είναι πρώτης προτεραιότητας ζητήματα.

Σ’ αυτή τη κατεύθυνση ως δημοτική αρχή θα κάνουμε ότι μας αναλογεί και κυρίως θα διεκδικήσουμε μαζί με τους κατοίκους ριζικά μέτρα αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών».

Το κλιμάκιο των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης, συζήτησε με κατοίκους της περιοχής και το πρόβλημα της προστασίας του οικισμού από τη θάλασσα, όπου ως γνωστόν καρκινοβατεί εδώ και αρκετά χρόνια η ανακατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου, που θα προστατέψει και τη παραλία, παρά τις ανέξοδες υποσχέσεις που δίνονται πριν τις εκλογές. Σήμερα υπάρχουν σπίτια στη παραλία που κινδυνεύουν να καταρρεύσουν, όπως κατάγγειλαν οι κάτοικοι. Η Λαϊκή Συσπείρωση δεσμεύτηκε και άμεσα οι δημοτικοί της σύμβουλοι θα καταθέσουν στο δήμο, έγγραφη αναφορά για το θέμα.

Σήμερα Τετάρτη 8 Μάη, ο υποψήφιος δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, περιοδεύει στην Περιφερειακή Διοίκηση το πρωί και στο Πυθαγόρειο το απόγευμα.

dreams3

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Μαρία Κονδύλη – Πανουράκη: Με τον Γενικό Γραμματέα κ. Κυριαζόπουλο εξετάσαμε επί τόπου τα προβλήματα των λιμανιών μας

Μαρία Κονδύλη – Πανουράκη: Με τον Γενικό Γραμματέα κ. Κυριαζόπουλο εξετάσαμε επί τόπου τα προβλήματα των λιμανιών μας

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά η πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου, κα. Μαρία Κονδύλη-Πανουράκη,

Περισσότερα »