Συνεχίζεται η κατάληψη σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Καρλοβάσου

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Καρλοβάσου, κ. Στέλιος Φιλλιπάκης.

Συνάντηση πραγματοποίησαν οι γονείς των Λυκείων Καρλοβάσου με καθηγητές και παρουσία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, του Προϊσταμένου της ΔΙΔΕ Σάμου κ. Δημήτρη Ταμπαχανιώτη, του προϊστάμενου των Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Σάμου κ. Γιάννη Καραγιαννίδη, εκπρόσωπο της επιτροπής παιδείας Δήμου Σάμου κ. Δημήτρη Καραγιάννη, εκπρόσωπο του Κοινοτικού Συμβουλίου Καρλοβάσου κ. Μαθιό κ.α. με θέμα το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο σχολείο με την υποχώρηση του πρανές.

Οι γονείς κατέθεσαν τους προβληματισμούς και τις απορίες τους σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί πάνω σε αυτό το γεωλογικό φαινόμενο. Το θέμα είναι ότι αρκετοί γονείς δεν πείστηκαν από τις απαντήσεις που πήραν από τους αρμόδιους φορείς.

«Περίμεναν κάτι άλλο, περίμεναν ίσως να γίνουν κάποια έργα, να δοθεί μία έγγραφη απάντηση από τον κ. Δήμαρχο, ανάληψης ευθύνης. Κάποια ικανοποίηση για να είναι ήσυχοι για τα παιδιά που θα έρχονται στο σχολείο, που θα διανύουν απόσταση από τα χωριά, ότι θα είναι ασφαλή».

Όπως είπε ο κ. Φιλλιπάκης, πρέπει να γίνουν κάποιες ενέργειες ώστε να πειστούν οι γονείς πως δεν υπάρχει πρόβλημα για τους μαθητές ή να βρεθεί κάποια άλλη λύση.

Για την μετεγκατάσταση που ανέφεραν κάποιοι γονείς, για το ΕΠΑΛ είναι αδύνατη, λόγω εργαστηρίων, αλλά και για το ΓΕΛ θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα με τις μετακινήσεις τους. Λύση δεν έχει βρεθεί, οπότε συνεχίζεται η κατάληψη από μερίδα πλειοψηφίας μαθητών, θα δημιουργηθούν όμως περαιτέρω προβλήματα καθώς θα πρέπει να συμπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες.

Από πλευράς εκπομπής και μετά από συνομιλίες με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμου, διαπιστώθηκε ότι υπήρξαν οι τρεις συναντήσεις, ενώ ο κ. Καραγιαννίδης με έγγραφό του διαβεβαίωσε του γονείς ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να μπουν τα παιδιά στο σχολείο.

Η πλειοψηφία των γονέων ήθελαν να μπουν τα παιδιά τους στο σχολείο, ενώ από πληροφορίες, κάποιος γονιός θα μεταβεί στην εισαγγελία προκειμένου να δηλώσει ότι τα παιδιά του, ενώ επιθυμούν να μπουν στο σχολείο, δεν τα αφήνουν κάποια άλλα. Αυτό που ζητούν οι γονείς από το Δήμαρχο, είναι ανέφικτο καθώς ο Δήμαρχος δεν δικαιούται με δική του απόφαση να ανοίγει σχολεία, παρά μόνο σε έκτακτες περιστάσεις. Έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες και αυτό που διαβεβαιώνουν οι αρμόδιοι είναι ότι μπορούν τα παιδιά να συνεχίσουν κανονικά τα μαθήματά τους.

Niotis

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος ο Δημήτρης Έλληνας

Δημήτρης Έλληνας: Η Σάμος πιστεύω βρίσκεται σε μια κατάσταση «γαρνιτούρας» στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο τουριστικός πράκτορας και δημοτικός σύμβουλος, κ. Δημήτρης Έλληνας. Ο τουρισμός στη Σάμο τελείωσε απότομα λόγω

Περισσότερα »