Συνέχιση των κινητοποιήσεων στη θέση «ΖΕΡΒΟΥ» αποφάσισε το τοπικό συμβούλιο Μυτιληνιών

Συνέχιση των κινητοποιήσεων στη θέση «ΖΕΡΒΟΥ» αποφάσισε το τοπικό συμβούλιο Μυτιληνιών

Συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι της Παρασκευής (06/03) το τοπικό συμβούλιο της Κοινότητας Μυτιληνιών ώστε να εκτιμήσει την όλη κατάσταση, σχετικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανατολικής Σάμου που συνεδρίασε την Πέμπτη (05/03).

Ως γνωστόν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανατολικής Σάμου (κατά πλειοψηφία) ήταν η αναστολή των κινητοποιήσεων στην είσοδο του νέου ΚΥΤ στου «ΖΕΡΒΟΥ» μέχρι να υπάρξει νέα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να ληφθούν αποφάσεις και σχετικά με τις επιτάξεις οικοπέδων για την επέκταση του ΚΥΤ που αποφάσισε η Κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Έπειτα από την εκτίμηση της κατάστασης και τη συζήτηση που ακολούθησε, το τοπικό συμβούλιο της Κοινότητας Μυτιληνιών αποφάσισε:

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με αποκλεισμό της εισόδου του νέου ΚΥΤ σε προσωπικό και μηχανήματα.

Το κλείσιμο του ΚΥΤ που βρίσκεται στην πόλη της Σάμου.

Να κλείσει το ΚΥΤ στη «ΖΕΡΒΟΥ» και όλα τα υλικά που βρίσκονται εντός αυτού να μεταφερθούν σε ερημικό νησί της Χώρας και μακριά από την παραμεθόριο.

Η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου να συζητηθεί σε προ ημερήσιας διάταξης θέμα στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου που θα γίνει τη Δευτέρα 09 Μαρτίου.

Στη συνεδρίαση του επταμελές τοπικού συμβουλίου απουσίαζε ο κ. Σταύρος Τραγάνης.

Υπέρ της απόφασης ψήφισαν: Γιώργος Ελευθερόγλου, Δημήτρης Βαλής, Κλεόβουλος Αξιώτης και Βαγγέλης Καπλατζής.

Κατά της απόφασης ψήφισαν: Γιώργος Γερασίμου και Νίκος Φτυνογιάννης, ειδικά το σημείο που αφορά τη μεταφορά του ΚΥΤ σε ερημικά νησιά.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Νίκος Ζάχαρης: Το ίδιο το Υπουργείο θα έπρεπε να έχει προνοήσει για τους χώρους καραντίνας Covid-19 για τους μετανάστες- πρόσφυγες

Νίκος Ζάχαρης: Το ίδιο το Υπουργείο θα έπρεπε να έχει προνοήσει για τους χώρους καραντίνας Covid-19 για τους μετανάστες- πρόσφυγες

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νικόλαος Ζάχαρης, επικεφαλής του συνδυασμού « Η Σάμος αλλάΖΕΙ». Μεγάλη κουβέντα γίνεται

Περισσότερα »