Συνεργασία Δήμου Σάμου και Πανεπιστημίου Αιγαίου για το Ψηφιακό Κέντρο Αποδήμων Σαμίων

Ο Δήμος Σάμου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Τμήμα Μηχανικών και Πληροφοριακών Συστημάτων, Εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων, συνεργάζονται για την ανάπτυξη κοινών δράσεων με στόχο τη διασύνδεση με τους απόδημους Σάμιους σε Ελλάδα και εξωτερικό.  Στα πλαίσια της συνεργασίας τους αναπτύσσουν από κοινού το «Ψηφιακό Κέντρο Αποδήμων Σαμίων» έναν πρότυπο διαδικτυακό τόπο που θα υλοποιεί καινοτόμες δράσεις και υπηρεσίες για τη διασύνδεση των απανταχού Σαμιωτών με την κοινωνία και την καθημερινή πραγματικότητα της Σάμου. 

Το «Ψηφιακό Κέντρο Αποδήμων Σαμίων» θα προσφέρει τις εξής πρωτοποριακές δυνατότητες:

Α. Καταγραφή  και επίδοση προσωπικού κωδικού σε κάθε απόδημο Σαμιώτη.  Με την άδεια του κάθε χρήστη, οι πληροφορίες του θα δύνανται να δημοσιοποιούνται ώστε να προάγεται η σύνδεση των αποδήμων στις τοπικές τους κοινωνίες. Δυνατότητα εισαγωγής, συντήρησης και αναζήτησης πληροφοριών γενεαλογικού δένδρου ανά οικογένεια.

Β. Ενημέρωση των αποδήμων για τα τοπικά ζητήματα, τις πρωτοβουλίες και τα δρώμενα του νησιού.  Η ενημέρωση θα μπορεί να έχει εξειδικευμένο χαρακτήρα, δίνοντας στους απόδημους τη δυνατότητα να παρακολουθούν στενά τα θέματα που τους ενδιαφέρουν.

Γ. Δυνατότητα συμμετοχής των αποδήμων σε διαβουλεύσεις, συλλογή ιδεών, δράσεις υποστήριξης και δημοσιοποίησης σημαντικών πρωτοβουλιών του Δήμου Σάμου.

Δ. Ειδικό σύστημα κινήτρων και παροχών για τους πιο δραστήριους απόδημους, που με βάση τη συμμετοχή τους στα κοινά της Σάμου από απόσταση, θα επιβραβεύονται με παροχές από το Δήμο και τους χορηγούς του (εισιτήρια για εκδηλώσεις, ειδικές τουριστικές προσφορές, αναμνηστικά δώρα, κλπ). Ετήσια βράβευση και δημοσιοποίηση των πιο ενεργών αποδήμων.

Ε. Εξ αποστάσεως, ψηφιακά μαθήματα  της Ελληνικής γλώσσας και ιστορίας, ώστε να συντηρείται η επαφή των αποδήμων με τον ελληνικό πολιτισμό.

ΣΤ. Ειδική υπηρεσία εξυπηρέτησης των εγγεγραμμένων αποδήμων για ζητήματα που αφορούν υπηρεσίες του Δήμου Σάμου, με δυνατότητα εξυπηρέτησης από το προσωπικό του Δήμου που θα διατίθεται για την υποστήριξη των αποδήμων.

Ζ. Υποστήριξη της επιχειρηματικότητας στη Σάμο, με πληροφορίες για όλες τις σχετικές δράσεις και επενδυτικές ευκαιρίες που ανακοινώνονται για το νησί.

Με τις παραπάνω υποστηριζόμενες υπηρεσίες το «Ψηφιακό Κέντρο Αποδήμων Σαμίων» θα καταστεί μία διεθνούς επιπέδου καλή πρακτική για τη διασύνδεση, υποστήριξη και ενσωμάτωση των αποδήμων στην τοπική κοινωνία.  Παράλληλα, θα υπάρχει σύστημα συλλογής ιδεών για τις επόμενες υπηρεσίες που θα παρέχει το Ψηφιακό Κέντρο Αποδήμων Σαμίων και ετήσιος προγραμματισμός / απολογισμός δράσεων.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακού περιεχομένου, διένειμαν ένστολοι αστυνομικοί σε μαθητές δημοτικών σχολείων και γονείς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακού περιεχομένου, διένειμαν ένστολοι αστυνομικοί σε μαθητές δημοτικών σχολείων και γονείς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, την 14-09-2020 στις περιφερειακές ενότητες Χίου και Σάμου, αλλά και τη Λήμνο και σήμερα (21-09-2020) στη Λέσβο,

Περισσότερα »
Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του Δημάρχου Α. Σάμου Γιώργου Στάντζου με τον Υπουργό Νότη Μηταράκη

Ν. Μηταράκης: «Μειώσαμε δραστικά τις ροές, υλοποιούμε ουσιαστική αποσυμφόρηση και στα νησιά και στην ενδοχώρα. Δίνουμε έμφαση στις απελάσεις, κλείνουμε δομές αντί να δημιουργούμε νέες»

“Oι υπαίτιοι του εμπρησμού στη Μόρια θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Ελληνική Δικαιοσύνη, θα εκτίσουν τις ποινές τους και θα απελαθούν” Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης ενημέρωσε τα μέλη της Διαρκούς

Περισσότερα »