Συνελήφθη ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ – Τέλεσε λειτουργία παρά την απαγόρευση

Συνελήφθη ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ - Τέλεσε λειτουργία παρά την απαγόρευση

Συνελήφθη ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου καθώς την Παρασκευή άνοιξε τις πόρτες του Μητροπολιτικού ναού του Εσταυρωμένου στη Χώρα των Κυθήρων και κάλεσε τους πιστούς στη λειτουργία για τους Χαιρετισμούς, την οποία τέλεσε κανονικά.

Η καταγγελία έφτασε στο αστυνομικό τμήμα την ώρα που ο Δήμαρχος του νησιού δήλωνε ότι κανείς δεν είναι πάνω από το νόμο και ότι θα ζητήσει να παρέμβει ο εισαγγελέας.

Λίγο αργότερα ο Σεβασμιώτατος βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα διότι όπως του ανακοίνωσαν οι αστυνομικοί παρά τη σχετική απαγόρευση, χτύπησε καμπάνες και κάλεσε τους πιστούς να προσέλθουν στην εκκλησία ενώ τέλεσε κανονικά την ακολουθία των Χαιρετισμών.

Ο Σεβασμιώτος υποστήριξε ότι δεν είχε φτάσει η εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου κκ Ιερώνυμου στα χέρια του. Σχηματίστηκε αμέσως δικογραφία και μετά αφέθηκε ελεύθερος ενώ του έγινε σύσταση ότι την επόμενη φορά θα περάσει αυτόφωρο.

Σε νωρίτερη ενημέρωση πριν τη σύλληψη του Μητροπολίτη:

Ο Μητροπολίτης βρίσκεται στην αστυνομία ενώ έγιναν αναφορές και κινήθηκαν οι διαδικασίες ώστε να ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας. Δικογραφία κατά του Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ για παράβαση των μέτρων κατά του κορωνοιού συντάχθηκε και αναμένεται να σταλεί στον Εισαγγελέα.

Αντίθετος με την κίνηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων κ. Σεραφείμ, ο οποίος χοροστάτησε στον Μητροπολιτικό Ναό κατά τη Γ’ Στάση των Χαιρετισμών με την παρουσία πιστών, είναι ο δήμαρχος του νησιού κ. Στράτος Χαρχαλάκης.

Κι επειδή στο νησί του είναι όλα τακτοποιημένα και σε τάξη, χωρίς παρατυπίες και παρανομίες ασχολήθηκε με το Ναό που άνοιξε για την Ακολουθία των Χαιρετισμών

Ο δήμαρχος ανέφερε πως χθες στα Κύθηρα δεν τηρήθηκε η απόφαση της πολιτείας και σε δεύτερη εκκλησία στον Ποταμό και πιθανόν και σε τρίτη, ενώ σημείωσε ότι: «κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων» τονίζοντας πως «για την παράνομη πράξη του Μητροπολίτη σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται παρέμβαση εισαγγελέα».

Κανονικά και με ανοικτές πόρτες τελέστηκε η ακολουθία της Γ’ Στάσης των Χαιρετισμών από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ, παρά την απόφαση της Κυβέρνησης να σταματήσουν όλες οι ακολουθίες σε όλους τους τόπους λατρείας λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το δελτίο του ΑΝΤ1, οι πόρτες της Μητρόπολης στη Χώρα των Κυθήρων ήταν ανοικτές. Στις 7 παρά το απόγευμα χτύπησαν οι καμπάνες και τελέσθηκε κανονικά η 3η Στάση των Χαιρετισμών με την παρουσία λίγων κατοίκων του νησιού.

Πηγή: www.ekklisiaonline.gr

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στον Δήμο Ανατολικής Σάμου. Οι δράσεις μέχρι τώρα

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στον Δήμο Ανατολικής Σάμου. Οι δράσεις μέχρι τώρα

Με απόλυτη επιτυχία και με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της διασποράς από τον Covid-19 πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η παρουσίαση του παραδοτέου του Σχεδίου

Περισσότερα »
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στον Δήμο Δυτικής Σάμου. Οι δράσεις μέχρι τώρα…

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στον Δήμο Δυτικής Σάμου. Οι δράσεις μέχρι τώρα…

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι δράσεις του Δήμου Δυτικής Σάμου. Με μία εξαιρετική παρουσίαση ξεκίνησε την Τετάρτη (16/09) η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας του Δήμου Δυτικής

Περισσότερα »