Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου 20-1-2020

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου 20-1-2020

Συνεδρίασε τη Δευτέρα 20/01 το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου, με πολλά θέματα στην ημερήσια διάταξή του, που αφορούσαν συγκρότηση επιτροπών και ορισμό μελών σε όργανα, εκτός από τα δύο πρώτα που αφορούσαν ενημέρωση του Δημάρχου για την απάντησή του επί ηλεκτρονικού μηνύματος του κ. Βουλευτή Σάμου, σχετικά με εξοπλιστικές και άλλες ανάγκες του Δήμου από το Υπουργείο Εσωτερικών και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το έτος 2020.

Στην αρχή στην διαδικασία των ερωτήσεων το λόγο πήραν κατά σειρά ο πρόεδρος της Δ.Κ. Βαθέος Σταμάτης Σεϊρλής. Απάντησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ.Μητσός. Ο επικεφαλής της ΛΣ κ.Τζίχας, ερώτησε αν είναι γνώστης ο Δήμος για τις προσπάθειες επανενεργοποίησης του πεδίου βολής Ηραίου στην Καραβόπετρα. Επίσης ερώτησε διαδικαστικά για την ερχόμενη κινητοποίηση. Απάντησε ο δήμαρχος. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κατρακάζος, ρώτησε σχετικά με την κινητοποίηση για το μεταναστευτικό, για το διεκδικητικό πλαίσιο και αν άλλαξε τίποτα με την άφιξη του νέου Υπουργού. Ο κ. Χατζηχριστοδούλου αναφέρθηκε κι αυτός στην κινητοποίηση, όπως και κ. Ζάχαρης για το ίδιο θέμα. Απάντησε ο Δήμαρχος καθορίζοντας το διεκδικητικό πλαίσιο. Επίσης έγιναν ερωτήσεις για τον φωτισμό του γηπέδου Χώρας και για τον έλεγχο του πόσιμου νερού. Απάντησε ο κ.Μητσός.

Έγινε στη συνέχεια εκτενής συζήτηση για τις κινητοποιήσεις. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην επιστολή του βουλευτή σχετικά με τις ανάγκες του Δήμου. Αναγνώσθηκε η επιστολή καθώς και η απάντηση του Δημάρχου. Έγινε συζήτηση μεταξύ των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων αλλά και Δημοτικών Συμβούλων. Αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο σε συνεννόηση όλων με τα αιτήματα του δήμου, επί των αναγκών αλλά και της προοπτικής. Ο Δήμαρχος επισήμανε την οριακή κατάσταση στην οποία λειτουργούν ο ΧΥΤΑ και το σύστημα ύδρευσης.

Στη συνέχεια ακολούθησε η συζήτηση του τεχνικού προγράμματος με εισήγηση της πρ/νης των τεχνικών υπηρεσιών κ. Αγγέλας Καζάκου και των υπολοίπων θεμάτων της Η.Δ.

Πηγή: www.samiaki.tv

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 150 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. Δείτε που εντοπίστηκαν

Κορονοϊός: 416 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 18 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 16 συνδέονται με γνωστές συρροές

Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας κορονοϊού στην Ελλάδα, αναφέρονται τα εξής: “Σήμερα ανακοινώνουμε 416 νέα κρούσματα του νέου

Περισσότερα »