Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου

Συνεδρίασε το βράδυ της Πέμπτης (15/03) το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου με 43 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Στην αρχή της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έθεσε προς συζήτηση και έγκριση δύο θέματα προ ημερησίας διάταξης που αφορούσαν, το ένα την έγκριση της επικαιροποιημένης μελέτης του Αλιευτικού Καταφυγίου της Αγίας Παρασκευής στο Νησί, προϋπολογισμού 1.985.000€ έργο που θα εκτελέσει η Περιφερειακή Ενότητα, αλλά σε χώρο που ανήκει στον Δήμο και την Αναμόρφωση του προϋπολογισμού 2018 του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου, που εγκρίθηκαν τον μεν πρώτο ομόφωνα το δε δεύτερο κατά πλειοψηφία.

Στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου πέρασε στην συζήτηση ερωτήσεων και ανακοινώσεων εκ μέρους των παρατάξεων και των Δημοτικών συμβούλων. Το λόγο πήρε πρώτα ο Δήμαρχος που ενημέρωσε το σώμα για την πρόσφατη απόφαση της ΚΕΔΕ για τους συντελεστές ΦΠΑ και για τα έργα που εντάχθηκαν την Πέμπτη στο ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου και ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ.Χαρίτσης..

Ο επικεφαλής της παράταξης Δράση-Ενότητα-Προοπτική κ. Μηλίγκος έθεσε προς τον Δήμαρχο και τις τεχνικές  υπηρεσίες πλήθος ερωτήσεων που απαντήθηκαν από τους αρμόδιους. Κόντρα υπήρξε μεταξύ του δημοτικού συμβούλου της παράταξης κ. Λεμονή και της προέδρου του ΔΟΠΠΟΝΑΣ κ. Αννη Ανδρεάδου, σχετικά με την εξέλιξη του έργου του Δημοτικού σταδίου Καρλοβάσου.

Για την μεταφορά του 2ου Δημοτικού Σχολείου πόλεως Σάμου ο κ. Καραγιαννίδης ενημέρωσε ότι θα μεταφερθούν άμεσα προκατασκευασμένες αίθουσες από το Καρλόβασι, που θα τοποθετηθούν στο πάρκινγκ κάτω από το σχολείο και μέσα στις αργίες του Πάσχα θα γίνει η μεταφορά του σχολείου, ώστε αμέσως μετά μαθητές και εκπαιδευτικοί να συνεχίσουν την σχολική χρονιά εκεί.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Κώστας Τζίχας αλλά και τα άλλα δύο μέλη της παράταξης σχολίασαν τις εξαγγελίες των έργων, ενώ εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις αρνητικές εξελίξεις με την Τουρκία και την ένταση στην περιοχή. Έθεσαν υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου το έγγραφο του Εργατικού Κέντρου Σάμου σχετικά με την μετάθεση του μοναδικού υπαλλήλου ελέγχου υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας και την απογύμνωση της υπηρεσίας και αποφασίστηκε να αποστείλει προς το αρμόδιο υπουργείο επιστολή και ο Δήμος συνηγορώντας στο αίτημα άρσης της μετάθεσης.

Ο επικεφαλής της Ανατροπής κ. Χατζηχριστοδούλου έθεσε το θέμα της παιδικής χαράς Κοκκαρίου και πήρε την διαβεβαίωση του κ. Καραγιαννίδη ότι ως το καλοκαίρι θα είναι έτοιμη και θα λειτουργήσει.

Ο κ. Σίμος της ΑΚΙΣ έθεσε δύο ερωτήσεις μία για τα προβλήματα του Κοκκαρίου που κατέγραψε πρόσφατα και για την λήψη μέτρων πολιτικής άμυνας λόγω των αρνητικών εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά, ενώ έθεσε γενικά την υγιεινή του νερού, αναφερόμενος περισσότερο στην περιοχή του Καρλοβάσου και τις δύο γεωτρήσεις που βρέθηκαν με αρσενικό, κάτι που προξένησε μεγάλες αντεγκλήσεις με τον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο κ. Παπαγεωργίου και τον κ. Καραγιαννίδη των τεχνικών υπηρεσιών. Τέλος η κα Θεανώ Σαρρηγεωργίου έθεσε δύο ερωτήσεις για θέματα αποχέτευσης και του κοιμητηρίου Παλαιοκάστρου καθώς και για την δημιουργία των ΤΟΜΥ (τοπικών μονάδων υγείας). Ο κ. Βολακάκης αναφέρθηκε σε χρήζοντα αντιμετώπιση θέματα της περιοχής Μαραθοκάμπου στον οποίο απάντησε ο αντιδήμαρχος κ. Ισιδώρου.

Μετά την παρέλευση 2,5 ωρών το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε στη συζήτηση των 43 θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Βιολέτα Τριπόδη

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος ο Δημήτρης Έλληνας

Δημήτρης Έλληνας: Η Σάμος πιστεύω βρίσκεται σε μια κατάσταση «γαρνιτούρας» στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο τουριστικός πράκτορας και δημοτικός σύμβουλος, κ. Δημήτρης Έλληνας. Ο τουρισμός στη Σάμο τελείωσε απότομα λόγω

Περισσότερα »
Συνελήφθη ημεδαπός στη Σάμο, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη ημεδαπός στη Σάμο, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη την Κυριακή (25/10) στην ευρύτερη περιοχή του Καρλοβασίου στη Σάμο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρλοβασίου, ημεδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ειδικότερα,

Περισσότερα »