Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου

Στην αρχή της συνεδρίασης και στην διαδικασία των ερωτήσεων η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, έθεσε το θέμα της φημολογούμενης καθιέρωσης υπέρογκου εισιτηρίου για την επίσκεψη του Ευπαλινείου Ορύγματος. Ο Δήμαρχος διάβασε επιστολή που απεστάλη στο υπουργείο για το θέμα, καθώς και το αίτημα για δρομολόγηση λεωφορείου για την επιστροφή των επισκεπτών που θα βγαίνουν στην άνω είσοδο, και την δημιουργία δύο θέσεων οδηγών, που έχει υποσχεθεί ο κ. Σκουρλέτης.

Ο δημοτικός σύμβουλος της ΑΚΙΣ κ. Σίμος έθεσε ερωτήσεις για διάφορα θέματα του λιμανιού Καρλοβάσου, στον οποίο απάντησε ο πρόεδρος του Λιμ.Ταμείου κ. Ελισαίος Μαυρατζώτης. Όπως ζήτησε για μια ακόμα φορά από τον Δήμαρχο να απαντά στις ερωτήσεις που καταθέτει. Ο δημοτικός σύμβουλος της Σαμιακής Πολιτείας κ. Κοζώνης, εξέφρασε παράπονα για την κατάσταση στον Μαραθόκαμπο και τον Όρμο, σχετικά με τον φωτισμό, την διαχείριση των σκουπιδιών και την έλλειψη δημοτικών μηχανημάτων και αυτοκινήτων.

Στη συνέχεια και απαντώντας σε αιτιάσεις των ημερών όπως είπε, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην χρηματοδότηση με 250.000 €, για επισκευές και βελτιώσεις του δημοτικού σταδίου Σάμου για την αλλαγή του χλοοτάπητα και όχι την κατασκευή ταρτάν για τα αθλήματα στίβου, διαβάζοντας έγγραφο του Δήμου σχετικό με τα αιτήματα για τους αθλητικούς χώρους που είχε συντάξει και αποστείλει στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Στη συνέχεια διαβάστηκε έγγραφο της Ι.Μ. Βροντά, με το οποίο παραχωρεί την χρήση των υδάτων της πηγής Κρυφονέρι στην κοινότητα Μυτιληνιών, έναντι ενοικίου που θα χρησιμοποιηθεί για την αποπεράτωση της Ιεράς Μονής. Ακολούθησε η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, με πρώτο την πρόταση του δήμου για το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για τα νησιά του Β. Αιγαίου, που εξήγγειλε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.  

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε εν συντομία στις ενέργειες που έγιναν και στη συνέχεια την πρόταση της πλειοψηφίας διάβασε η μηχανικός κα Αγγέλα Καζάκου. Ακολούθησαν τοποθετήσεις των παρατάξεων και του προέδρου του Δ.Λιμ.Ταμείου κ. Ελισαίου Μαυρατζώτη. Τα υπόλοιπα θέματα ήταν διεκπεραιωτικού χαρακτήρα.

Πηγή: www.samiaki.tv

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Μητροπολίτης Ευσέβιος: Θα περάσουν πολλά χρόνια ώστε οι Ι.Ν. μας ν’ αποκτήσουν την αίγλη που είχαν πριν τον σεισμό

Μητροπολίτης Ευσέβιος: Θα περάσουν πολλά χρόνια ώστε οι Ι.Ν. μας ν’ αποκτήσουν την αίγλη που είχαν πριν τον σεισμό

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιος. Μεγάλο

Περισσότερα »
Κορωνοϊός: Πρώτο «καμπανάκι» ΕΟΔΥ -2 νεκροί & 97 νέα κρούσματα το τετραήμερο. ΠΟΥ: Η πανδημία επιδεινώνεται παγκοσμίως

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο οι διασωληνωμένοι – 2.186 νέα κρούσματα

Σήμερα ανακοινώνουμε 2.186 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 109.655, εκ

Περισσότερα »