Συνεδρίασε για πρώτη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ανατολικής Σάμου. Εκλέχθηκε ο νέος του πρόεδρος

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Ιστορική συνεδρίαση του 1ου Δημοτικού συμβουλίου για το νεοσύστατο Δήμο Ανατολικής Σάμου πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή (08/09) στο χώρο συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Σάμου στην πλατεία Πυθαγόρα Σάμου.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν και οι 27 εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι από τις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές και το αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η εκλογή προέδρου, αντιπροέδρου και Γενικού Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανατολικής Σάμου καθώς και η εκλογή μελών (τακτικών και αναπληρωματικών) για την οικονομική επιτροπή και την επιτροπή ποιότητας ζωής.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Δήμου Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος είπε τα εξής:

«Το δημοτικό συμβούλιο πρέπει και θα είναι το κυρίαρχο όργανο του Δήμου Ανατολικής Σάμου. Όποιες απόψεις θα εκφράζονται ελεύθερα, θα υιοθετούνται με ιδιαίτερη ευκολία μέσα από τη σύνθεση διαδικασιών και η επιλογή της νυν διακυβέρνησης του Δήμου είναι η όσο το δυνατόν καλύτερων πλειοψηφιών και συναινέσεων. Η εντολή είναι να δίνεται στους δημοτικούς συμβούλους ανεξαρτήτου παράταξης, η απαραίτητη ενημέρωση και δημιουργείται χώρος για την αντιπολίτευση με ανάλογη υποδομή που θα δοθεί προς χρήση θεσμικά στις παρατάξεις, απλά υπάρχει μία μικρή καθυστέρηση λόγω του μοιράσματος των στελεχών σε Δήμο Ανατολικής και Δυτικής Σάμου. Να ευχηθώ καλές εργασίες στο σώμα, σήμερα αποκτά τη δύναμή του ο Δήμος, σήμερα συγκροτείται το δημοτικό συμβούλιο. Καλή αρχή συνάδελφοι και καλή συνεργασία».

Στη συνέχεια πήραν το λόγο για λόγο και οι υπόλοιποι επικεφαλής των Δημοτικών συνδυασμών, αλλά σίγουρα εντύπωση προκάλεσαν τα λεγόμενα του κ. Νίκου Κατρακάζου, λέγοντας ότι αύριο κιόλας θα μεταβεί στην Εισαγγελία Σάμου και θα ζητήσει, έλεγχο από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στα οικονομικά του πρώην Δήμου Σάμου. Χαρακτηριστικά είπε:

«Θα συμφωνούμε όλοι ότι ο τρόπος που προέκυψε αυτός ο Δήμος αλλά και ο τρόπος που προσπαθεί να πατήσει στα πόδια του δεν είναι ο σωστός. Εμείς ως η άμεσα πολυπληθέστερη εκλεγμένη παράταξη θα είμαστε παρόντες σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας αυτού του δήμου και θα είμαστε παρόντες τηρώντας το θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης, ελέγχοντας εκεί που πρέπει να ελέγξουμε και στηρίζοντας εκεί που πρέπει να στηρίξουμε κατά την κρίση μας εκπροσωπώντας τους πολίτες που μας εξέλεξαν.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι εμείς ως παράταξη, είμαστε αποφασισμένοι να τιμήσουμε τους ψήφους των ανθρώπων που μας έστειλαν εδώ, θεωρούμε μεγάλη υποχρέωση κύριε Δήμαρχε και από αύριο θα πάρει πράξη αυτό, να ελέγξουμε τα πεπραγμένα του απερχόμενου Δήμου, διότι το γεγονός ότι είμαστε ένας νέος Δήμος δεν σημαίνει κάτι.

Πήραμε εντολή από πολίτες να αλλάξουμε τα πεπραγμένα 5 ετών και θα δείτε ότι εμείς άμεσα θα ζητήσουμε μάλιστα αύριο με παρουσία μου στον εισαγγελέα Σάμου έλεγχο από το Γενικό λογιστήριο του κράτους σε όλα τα οικονομικά πρόσωπα του Δήμου Σάμου από ελεγκτές δημοσιονομικού ελέγχου για τα πεπραγμένα του Δήμου ο οποίος κλείνει, αλλά για μας δεν κλείνει. Θεωρώ ότι ξεκινάει μία νέα περίοδος για τον τόπο μας και αυτό που θέλω να μείνει είναι ότι εμείς θα είμαστε παρόντες».

00DimotikoSymvoulio01

Η σύμπραξη των Δημοτικών συνδυασμών «ΑΝΑ.Σ.Α.» και «ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» πρότεινε για πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τον κ. Γιώργο Κολλάρο που στη μυστική ψηφοφορία επί 25 ψηφισάντων έλαβε 14 ΝΑΙ και 11 ΛΕΥΚΑ. Απείχαν οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κ.κ. Τζίχας και Παχυμανώλης.

Ο δημοτικός συνδυασμός «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΜΟ» πρότεινε για αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τον κ. Νίκο Μάρκου, που στη μυστική ψηφοφορία επί 25 ψηφισάντων έλαβε 23 ΝΑΙ και 2 ΛΕΥΚΑ. Απείχαν οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κ.κ. Τζίχας και Παχυμανώλης.

Για τη θέση του γενικού Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου καμία εκ των Δημοτικών παρατάξεων «ΑΝΑΤΡΟΠΗ», «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» και «η Σάμος αλλάΖΕΙ», δεν πρότεινε υποψήφιο κι έτσι εκ του νόμου η σύμπραξη των δημοτικών παρατάξεων «ΑΝΑ.Σ.Α.» και «ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ», πρότεινε τον κ. Αντώνη Σίμο, που στη μυστική επί 25 ψηφισάντων έλαβε 11 ΝΑΙ και 14 ΛΕΥΚΑ. Απείχαν οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κ.κ. Τζίχας και Παχυμανώλης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μυστική ψηφοφορία για την εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών μελών για την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Από τη σύμπραξη των συνδυασμών «ΑΝΑ.Σ.Α.» και «ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» προτάθηκαν οι παρακάτω και έλαβαν:

Αρβανίτη Παρασκευή (Βούλα): 14 ψήφοι (τακτικό μέλος)

Πανουράκη – Κονδύλη Μαρία: 11 ψήφοι (τακτικό μέλος)

Καρράς Ευάγγελος: 4 ψήφοι (αναπληρωματικό μέλος)

Τσερέ Πυργιώτη Ζωή: 1 ψήφος (αναπληρωματικό μέλος)

Από το Δημοτικό συνδυασμό «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΜΟ» προτάθηκαν οι παρακάτω και έλαβαν:

Κατρακάζος Νικόλαος: 6 ψήφοι (τακτικό μέλος)

Καρλοβασίτης Ευάγγελος: 4 ψήφοι (αναπληρωματικό μέλος)

Από το Δημοτικό συνδυασμό «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» προτάθηκε ο παρακάτω και έλαβε:

Χατζηχριστοδούλου Χρήστος: 1 ψήφος (τακτικό μέλος).

00DimotikoSymvoulio02

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Από τη σύμπραξη των συνδυασμών «ΑΝΑ.Σ.Α.» και «ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» προτάθηκαν οι παρακάτω και έλαβαν:

Αρβανίτη Παρασκευή (Βούλα): 18 ψήφοι (τακτικό μέλος)

Κιάσσος Εμμανουήλ: 10 ψήφοι (τακτικό μέλος)

Κάϊλα Δέσποινα: 4 ψήφοι (αναπληρωματικό μέλος)

Τσερέ Πυργιώτη Ζωή: 3 ψήφοι (αναπληρωματικό μέλος)

Από το Δημοτικό συνδυασμό «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΜΟ» προτάθηκαν οι παρακάτω και έλαβαν:

Καρλοβασίτης Ευάγγελος: 2 ψήφοι (τακτικό μέλος)

Αρχοντούλης Ιωάννης: 2 ψήφοι (αναπληρωματικό μέλος)

Επειδή υπήρξε ίδιος αριθμός ψήφων, ο κ. Καρλοβασίτης Ευάγγελος εκλέχθηκε κατόπιν κλήρωσης.

Από το Δημοτικό συνδυασμό «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» προτάθηκε ο παρακάτω και έλαβε:

Βακράς Θεοφάνης: 1 ψήφος (τακτικό μέλος).

Οι δύο παραπάνω επιτροπές προς το παρόν αποτελούνται από τέσσερα τακτικά μέλη. Για να γίνει επταμελής η επιτροπή, είναι στη διακριτική ευχέρεια του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργου Στάντζου, αν θα θέσει τον εαυτό του ως προεδρεύων, αλλά και ποιους αντιδημάρχους για να συμπληρώσου τη σύνθεση των επιτροπών. Όλα αυτά όμως από τη νέα εβδομάδα.

Ν’ αναφέρουμε επίσης ότι στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο υπάρχουν 4 γυναικείες παρουσίες. Οι κυρίες Αρβανίτη Παρασκευή (Βούλα), Κάϊλα Δέσποινα, Πανουράκη – Κονδύλη Μαρία και Τσερέ – Πυργιώτη Ζωή.

Επίσης στις ψηφοφορίες για την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής απείχαν οι Δημοτικοί Συνδυασμοί «Λαϊκή Συσπείρωση» και «η Σάμος αλλάΖΕΙ».

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Νότης Μαριάς: Και νέο «δωράκι» στον Ερντογάν από τη Γερμανική  Προεδρία της ΕΕ με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης παραμονές των κυρώσεων

Μήνυμα του Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Καθηγητή και πρώην Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

«Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες». Με αυτή τη φράση αποδόθηκε η γενναία υπεράσπιση της Πατρίδας μας από τον λαό μας όταν στις 28 Οκτωβρίου 1940

Περισσότερα »
Κορονοϊός: 411 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 1 κρούσμα στη Σάμο

Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. 1547 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα

Σήμερα ανακοινώνουμε 1547 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 78 συνδέονται με γνωστές συρροές και 52 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός

Περισσότερα »
Μήνυμα Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη για την 28η Οκτωβρίου

Μήνυμα Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη για την 28η Οκτωβρίου

Στον Πολιχνίτο και στις  εκδηλώσεις εορτασμού της Επετείου  του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940,  παραβρέθηκε το πρωί ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης παρουσία του  Βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπου Αθανασίου και

Περισσότερα »