Συνάντηση του ΔΣ Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Σάμου με τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου

Μεγάλη επιτυχία είχαν οι εκδηλώσεις της ΕΕΔΥΕ στη Σάμο

Την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019 στην 7μ.μ το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Σάμου πραγματοποίησε συνάντηση στο Ξενοδοχείο SAMAINA INN στο Καρλόβασι με τον Δήμαρχο Δυτ. Σάμου κο Αλέξανδρο Λυμπέρη και τον Υπεύθυνο Τουρισμού κο Νικόλαο Βακάκη. Συζητήθηκαν θέματα περιβαλλοντικά και Τουρισμού.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα θέματα περιβάλλοντος τα οποία εκτός του ότι αποτελούν αναγκαιότητα για τον τόπο και τους κατοίκους του, έχουν πλέον και μεγάλη βαρύτητα στο παγκόσμιο τουριστικό σκηνικό. Οι πολίτες των κρατών της ΕΕ έχουν αυξημένη οικολογική συνείδηση και τείνουν όλο και περισσότερο να κάνουν διακοπές σε περιοχές που επιδεικνύουν έμπρακτα ευαισθησία στο περιβάλλον.

Οι Tour Operators μας μεταφέρουν αυτή την τάση και την ανάγκη ενός συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης ολόκληρου του νησιού.

Πρωταρχικό ρόλο σ΄αυτό μπορούν να αναλάβουν οι δύο δήμοι του νησιού μας που πρέπει να αναπτύξουν και να εγκαταστήσουν ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής διαχείρισης που θα συμπεριλαμβάνει τη διαχείριση αποβλήτων και την ανακύκλωση.

Το πρόγραμμα μαζί με τις εγγυήσεις λειτουργίας του θα πρέπει να παρουσιαστεί στους Tour Operators, μελετημένο και καθ΄όλα άρτιο έτσι ώστε οι Tour Operators με τη σειρά τους να το προβάλλουν στους πελάτες τους.

Συγχρόνως να πραγματοποιηθούν καμπάνιες ενημέρωσης και εκπαίδευσης των πολιτών αλλά και των μαθητών σε σχολεία. Η συνεργασία και συμμετοχή των πολιτών αποτελεί το Α και το Ω στο εγχείρημα.

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν θέματα υποδομών που απαιτούνται στις πόλεις και τα χωριά του νησιού μας, μερικές από τις οποίες πολύ βασικές. Αναφορά έγινε και στη σωστή διαχείριση των δημοτικών χώρων από τους όλους τους επαγγελματίες για τη διευκόλυνση των τουριστών και το σχηματισμό μιας καλής εικόνας του νησιού μας.

Αναφορά έγινε στη σημασία του σχηματισμού επιτροπών τουρισμού στους δήμους με τη συμμετοχή επαγγελματιών του κλάδου καθώς και η επιτακτική ανάγκη δημιουργίας ενιαίου φορέα τουρισμού σε ολόκληρο το νησί είτε πρόκειται για σημαντικές αποφάσεις για την προώθηση του νησιού είτε για συμμετοχή σε εκθέσεις τουρισμού ή για οτιδήποτε άλλο.

Τέλος συμφωνήθηκε ότι Ένωση Ξενοδόχων Ν. Σάμου και ο Δήμος Δυτικής Σάμου θα έχουν στενή συνεργασία κι επαφές σε ότι αφορά στα θέματα τουρισμού και ανάπτυξης.

Σύντομα θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη Συνάντηση με τους εκπροσώπους του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Ο Πρόεδρος                               Η Γενική Γραμματέας                                                                                                          

Εμμ. Βαλής                                Αικατερίνη Σταύρου   

00Elia                                                                                                         

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »