Συνάντηση Περιφερειακών Διοικητών Λ.Σ -.ΕΛ.ΑΚΤ.-Τουρκικής Ακτοφυλακής στο Αϊβαλί την 28.02.19

Στο πλαίσιο των Διμερών Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης  μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και σε  συνέχεια των συμφωνηθέντων σημείων των δύο μερών  σε προγενέστερες συναντήσεις, πραγματοποιήθηκε τεχνική συνάντηση μεταξύ των Περιφερειακών Διοικητών Αιγαίου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και των ομολόγων τους της Τουρκικής Ακτοφυλακής  την 28-02-2019 στο Αϊβαλί Τουρκίας.  

00Limeniko02

Από ελληνικής πλευράς  στη συνάντηση συμμετείχαν οι Διοικητές της 2ης, 8ης και 9ης Περιφερειακής  Διοίκησης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., οι Λιμενάρχες Σάμου και Κω, οι Διευθυντές Προστασίας Συνόρων, Ελέγχου Αλιείας και Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ο Αξιωματικός Σύνδεσμος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ στην Πρεσβεία της Άγκυρας στην Τουρκία.

Η τουρκική πλευρά είχε ανάλογη εκπροσώπηση από τους Διοικητές Περιφερειών και επιτελικά στελέχη της Τουρκικής Ακτοφυλακής.

00Limeniko03

00Limeniko04

Η εν θέματι τεχνική συνάντηση αφορούσε  κυρίως το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης, όπως αυτό εκδηλώθηκε κατά το τελευταίο τρίμηνο. Οι δυο πλευρές παρουσίασαν προτάσεις για τον καλύτερο συντονισμό και συνεργασία των δύο Ακτοφυλακών προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα στο επιχειρησιακό πεδίο εστιάζοντας στις θαλάσσιες περιοχές που δέχονται τη μεγαλύτερη μεταναστευτική πίεση. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές επέδειξαν  διάθεση καλής συνεργασίας και  δεσμεύτηκαν για τον προγραμματισμό νέας συνάντησης περί τα τέλη Μαΐου στην Ελλάδα.  

00Limeniko05

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »