Συνάντηση Μητσοτάκη – Μουτζούρη αύριο (27/02) στο Μαξίμου. Καλέστηκαν επίσης Αντιπεριφερειάρχης και Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου

Συνάντηση Μητσοτάκη - Μουτζούρη αύριο (27/02) στο Μαξίμου. Καλέστηκαν επίσης Αντιπεριφερειάρχης και Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου

Στη συνάντηση θα παρίστανται οι Αντιπεριφερειάρχες και οι Δήμαρχοι της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου – Μερική απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από Λέσβο και Χίο ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος 

Πυροσβεστική παρέμβαση για να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης με τους νησιώτες και να μην επαναληφθούν τα σημερινά βίαια επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις επιχειρεί η κυβέρνηση.
Όπως έγινε γνωστό, στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθούν την Πέμπτη ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και δήμαρχοι τριών νησιών που θα κατασκευαστούν κλειστές δομές σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η ένταση των τελευταίων ημερών.

«Θα πρέπει να συγχαρούμε τις αστυνομικές δυνάμεις που έδειξαν αυτοσυγκράτηση. Είναι πρωτοφανείς εικόνες βίας αυτές που βλέπουμε. Προχωρήσαμε με αποφασιστικότητα στο πρώτο βήμα. Σήμερα ολοκληρώνεται η πρώτη φάση στη Λέσβο και αύριο στην Χίο. Οι αστυνομικές δυνάμεις – κάποιες από αυτές θα επιστρέψουν στη βάση τους, στην Αθήνα, και κάποιες θα παραμείνουν στα νησιά», σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας στον Alpha.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αμέσως μετά αποκάλυψε ότι ο Περιφερειάρχης και οι Δήμαρχοι έχουν κληθεί στο πρωθυπουργικό γραφείο προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις κλειστές δομές και τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου, στις 17.00, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Δημάρχους της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου.
«Το πρόγραμμα της κυβέρνησης θα προχωρήσει, ο στόχος μας είναι να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση» διευκρίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφορικά με τον σκοπό της αυριανής σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγή: www.protothema.gr

vkd banner22

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα