Συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων – Ολοκλήρωση της επίσκεψης εργασίας του Βουλευτή Σάμου κ. Δ. Σεβαστάκη στο Ισραήλ

Ολοκληρώθηκαν σήμερα Πέμπτη (12/07) οι εργασίες του Συνεδρίου Προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας με το Ισραήλ που έλαβε χώρα στα Ιεροσόλυμα, 9-12 Ιουλίου 2018 και συμμετείχαν 33 χώρες. Από ελληνικής πλευράς συμμετείχε ο Πρόεδρος της Κ.Ο.Φ Ελλάδας –Ισραήλ, βουλευτής κ. Δημήτριος Σεβαστάκης.

Το συνέδριο χαιρέτησε ο Πρόεδρος της Κνέσετ κ. Yuli Yoel Edelstein, ο οποίος τόνισε τον ισχυρό δεσμό φιλίας που υπάρχει ανάμεσα στις συμμετέχουσες χώρες καθώς και την ελπίδα για ενίσχυση της κοινοβουλευτικής διπλωματίας και συνεργασίας των λαών. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ασφάλεια και την άμυνα, την εκπαίδευση, τις πολιτικές για την υγεία, την αγροτική παραγωγή, την αειφορία και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, την έρευνα και την καινοτομία με έμφαση στην υψηλή τεχνολογία, την τεχνολογική εκπαίδευση και τη νέα επιχειρηματικότητα.

Στα πλαίσια των εργασιών του Συνεδρίου, ο έλληνας βουλευτής, κ. Δ. Σεβαστάκης συμμετείχε σε συζήτηση με θέμα: Πολιτικές για το νερό- η γεωργία στη σύγχρονη οικονομία. Συντονιστής της ως άνω συζήτησης ήταν ο βουλευτής της Κνέσετ κ. Haim Jelin.

00SevastakisIsprail02

Ο κ. Σεβαστάκης στην τοποθέτηση του μίλησε για την πολιτιστική και τεχνολογική αλλαγή αγροτικού υποδείγματος, καθώς και την αλλαγή στην κουλτούρα χρήσης φυσικών πόρων. Υπογράμμισε την εξελισσόμενη επεξεργασία που σε συνεργασία και με την βουλευτή κ. Καφαντάρη γίνεται στα πλαίσια της τριμερούς Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ και αφορά τα πεδία τεχνολογίας, αγροτοδιατροφής, σπουδών, πολιτισμού κ.λπ., καθώς και την στρατηγική πρωτοβουλία PRIMA της Ελλάδας και πολλών άλλων χωρών της ΕΕ, του Ισραήλ, της Β. Αφρικής, με κέντρο τις πολιτικές Υδάτων και Αγροτοδιατροφικού πεδίου στην Μεσόγειο. Επίσης έγινε ιδιαίτερη συζήτηση με την ομόλογό του της ΚΟΦ Ισραήλ-Ελλάδας κ. Ayelet NahmiasVerbin.

Στο περιθώριο των εργασιών ο βουλευτής πραγματοποίησε μακρά συνάντηση με την ΑΘΜ Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ΄ με τον οποίο έγινε εκτενής και πολυεπίπεδη συζήτηση. Στη συνέχεια ο κ. Σεβαστάκης επισκέφτηκε τον Πανάγιο Τάφο, μνημείο ιδιαίτερης θρησκευτικής, πολιτιστικής, εθνικής και διεθνούς σημασίας, όπου έχουν γίνει πρωτοποριακές, αναστηλωτικές εργασίες από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.  

ds2

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Τελετές ορκωμοσίας νεοπροσληφθέντων Συνοριακών Φυλάκων, πραγματοποιήθηκαν στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο

Τελετές ορκωμοσίας νεοπροσληφθέντων Συνοριακών Φυλάκων, πραγματοποιήθηκαν στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο

Τελετές ορκωμοσίας νεοπροσληφθέντων Συνοριακών Φυλάκων ορισμένου χρόνου, πραγματοποιήθηκαν πρωινές ώρες σήμερα (29 Οκτωβρίου 2020) στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο. Ειδικότερα, στη Λέσβο ορκίστηκαν

Περισσότερα »
Αύξηση απορροφητικότητας κονδυλίων ΕΣΠΑ -  Άνοδος στην 7η από τις τελευταίες θέσεις η Π.Β.Α μέσα σε ένα χρόνο

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων λόγω COVID-19. 125,5€ ανά κάτοικο

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Π.Β.Α.) έχει προκηρύξει την δράση ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ με

Περισσότερα »