Συνάντηση δημοτικών συμβούλων της «Δράσης-Ενότητας-Προοπτικής» με Δήμαρχο και δύο Αντιδημάρχους

Με πρωτοβουλία της παράταξης μας πραγματοποιήθηκε χθες, 7/2/2017 συνάντηση με τον Δήμαρχο Σάμου, δυο αντιδημάρχους για ενημέρωση μας σχετικά με διάφορα τρέχοντα θέματα. H συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ενημερωθήκαμε για διάφορα θέματα μεταξύ των οποίων και:

για τη συνάντηση των δημάρχων με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης καθώς και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικά με το μεταναστευτικό. Επίσης λάβαμε την ενημέρωση από τον Δήμαρχο ότι οι όποιες επιπλέον χρηματοδοτήσεις δοθούν από Εθνικά ή Ευρωπαϊκά κονδύλια δεν θα διαχειρισθούν από τον Δήμο.

Ζητήσαμε δίκαιη αντιμετώπιση όλων των υπαλλήλων σχετικά με το θέμα της καταβολής υπερωριών σε όλους όσους το δικαιούνται καθώς και την ανάγκη για παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού και ενδυμασίας σε προσωπικό γενικών καθηκόντων.

Θέσαμε το θέμα του υπαρκτού προβλήματος των αδέσποτων σκυλιών το οποίο διογκώνεται και προτείναμε να διερευνηθεί η δυνατότητα, μέσα στα πλαίσια συνεργασίας που έχουμε με τη τοπική αυτοδιοίκηση της Γερμανίας και ως προς την εξεύρεση οικονομικών πόρων μέσα από ευρωπαϊκά κονδύλια αλλά και της τεχνογνωσίας, οργάνωσης και διαχείρισης.

Ζητήσαμε επίσης να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απόκτησης μέσω δωρεάς ή αγοράς ακινήτου από φιλόζωη κάτοικο της Σάμου για την δημιουργία κυνοκομείου. Προσωρινά το μεγάλο αυτό πρόβλημα λειτουργίας προσωρινού κυνοκομείου θα λυθεί με την πρόσληψη 4 συμβασιούχων από την πρόσφατη προκήρυξη του ΟΑΕΔ.

Συζητήθηκε ο τρόπος βέλτιστης οργάνωσης για την συμμετοχή του δήμου στην τουριστική έκθεση της Σερβίας και προτάθηκε στα πλαίσια καλής συνεργασίας και η θεσμική συμμετοχή και παρουσία της αντιπολίτευσης στη τουριστική αυτή έκθεση.

Για όλα τα θέματα έγιναν προτάσεις από τους παρευρισκομένους και άνοιξε ένας κύκλος διαβούλευσης και έλεγχου στα πλαίσια του θεσμικού μας ρόλου ως αξιωματική αντιπολίτευση προς όφελος του νησιού και των δημοτών μας.

Ο κύκλος αυτών των συναντήσεων εγκαινιάστηκε σήμερα και θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »