Συνάντηση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με τον Δήμαρχο Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλο

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Πειραιά έχει υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Δήμο Σάμου, το οποίο εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, στη συνεδρίαση της 24/10/2018.

Σκοπός του Μνημονίου Συνεργασίας είναι η διοργάνωση κοινών δράσεων με επίκεντρο τον πολιτισμό, τον τουρισµό, καθώς και οποιαδήποτε άλλη συντονισμένη δράση που θα μπορούσε να αναδείξει τα λιμάνια Πειραιά και Σάμου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε πως η συνάντηση με τον κ. Αγγελόπουλο ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική και ωφέλιμη. «Υποδέχθηκα στο Δημαρχείο Πειραιά τον συνάδελφό μου Δήμαρχο Σάμου κ. Αγγελόπουλο, με τον οποίο συζητήσαμε πως θα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τις συνέργειες που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο Συνεργασίας Δήμου Πειραιά και Δήμου Σάμου», σημείωσε ο κ. Μώραλης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά επεσήμανε πως η ασφάλεια των λιμένων, η διασύνδεση της ιστορικής ταυτότητας των δύο περιοχών και η ανταλλαγή εμπειριών στον τοµέα του πολιτισµού, είναι ορισμένες μόνο από τις δράσεις του Μνημονίου Συνεργασίας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Ο Πειραιάς οφείλει να είναι μια πόλη με εξωστρέφεια. Άλλωστε η ιστορία, ο πολιτισμός και η προοπτική του Πειραιά, αποτελούν τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, τα οποία ως Δημοτική Αρχή θέλουμε να αναδεικνύουμε με κάθε ευκαιρία».

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου για τα εγκαταλελειμμένα και ετοιμόρροπα κτήρια της Σάμου

Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου για τα εγκαταλελειμμένα και ετοιμόρροπα κτήρια της Σάμου

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί, Κάτοικοι της Σάμου φέρνουν στην επικαιρότητα, με τον πιο τραγικό τρόπο, το πρόβλημα των εγκαταλελειμμένων και επικίνδυνων κτηρίων στο νησί τους. Οι

Περισσότερα »