Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκου Κατρακάζου με την κα. Stokkenes, Νορβηγίδα διοργανώτρια διακοπών για άτομα με αναπηρίες

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Κυριαζής υποδέχτηκαν σήμερα στα γραφεία της ΠΕ Σάμου την κα. Marit Stokkenes, η οποία για 20 συνεχόμενα χρόνια επισκέπτεται τη Σάμο και διοργανώνει διακοπές για ανθρώπους με αναπηρία από τη Νορβηγία.

00AntivsNorvigida01

Ευαισθητοποιημένη από την αδερφή της που έχει σύνδρομο Down, αποφάσισε να διοργανώσει πακέτα διακοπών αποκλειστικά για ανθρώπους με αναπηρίες, τα οποία περιέχουν πολλές δραστηριότητες και βοηθούν τους συμμετέχοντες να κοινωνικοποιηθούν και να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους. Επίσης, πολλές από τις δραστηριότητες εντάσσονται στον αποκαλούμενο βιωματικό τουρισμό καθώς οι επισκέπτες παρακολουθούν μαθήματα μαγειρικής τοπικής κουζίνας, εκμάθησης παραδοσιακών χωρών και μαθαίνουν τη διαδικασία παραγωγής του λαδιού και του κρασιού.

00AntivsNorvigida03

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου δήλωσε: «Έχουμε σήμερα τη χαρά να υποδεχόμαστε μια πραγματική φίλη της Σάμου που εδώ και 20 χρόνια επισκέπτεται το νησί μας και υποδέχεται γκρουπ ατόμων με αναπηρίες από τη Νορβηγία. Όπως είπε και η ίδια στη συνάντησή μας, από την πρώτη στιγμή που ήρθε στη Σάμο, την ένιωσε ως δεύτερο σπίτι της και θέλησε αυτή την εμπειρία της να την μοιραστεί με τους ανθρώπους που συμμετέχουν στα πακέτα διακοπών της και που αφορούν άτομα με ειδικές ικανότητες. Θελήσαμε να καλέσουμε την κα. Stokkens στο γραφείο για να την ευχαριστήσουμε για τα όσα έχει κάνει για την προβολή της Σάμου και να οργανώσουμε του χρόνου που κλείνει τα 20 χρόνια συνεχόμενων επισκέψεων στο νησί μας – μαζί με το Επιμελητήριο Σάμου- μια εκδήλωση προς τιμή τους».

ds2

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ του νησιού ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης για τον έναν χρόνο παρουσίας και διοίκησης στον Β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Περισσότερα »