Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκου Κατρακάζου με αρχαιολόγους της Εφορίας Σπηλαιοανθρωπολογίας

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Συνάντηση με τους κ.κ. Ντάρλα και Γεωργιάδη, προϊσταμένους της Εφορίας Σπηλαιολογίας και Παλαιοανθρωπολογίας Ελλάδος στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, είχε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, με πρωτοβουλία του Σπηλαιολογικού Συλλόγου Σάμου ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ. Συζητήθηκαν η εξέλιξη των ερευνών των επιστημόνων σε δύο σπήλαια της δυτικής Σάμου, στο Μ. Σεϊτάνι και τους Νικολούδες, που παρουσιάζουν σπηλαιολογικό αλλά και ανθρωπολογικό ενδιαφέρον, καθώς και η πρόταση του συλλόγου ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ για την ανάδειξη και αξιοποίηση του σπηλαίου «Ξαφάκια» στην ευρύτερη περιοχή του Ποσειδωνίου.

Οι επιστήμονες έδωσαν το περίγραμμα των ερευνών τους στα δύο σημαντικά σπήλαια, αλλά και μια γενική εικόνα των σπηλαίων της Σάμου, που παρουσιάζει μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον και έδωσαν τα φώτα τους, σε ερωτήσεις του κ. Αντιπεριφερειάρχη για τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το σπήλαιο «Ξαφάκια».

Αποφασίστηκε σε συνεννόηση με το Δ.Σ. του ΕΥΠΑΛΙΝΟΥ, να συνταχθεί έγγραφο από τον Αντιπεριφερειάρχη, με το οποίο να ζητείται η έλευση κλιμακίου ειδικών επιστημόνων που να εξετάσει τις δυνατότητες αξιοποίησης και ανάδειξης του σπηλαίου, σαν πρώτη ενέργεια.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης εκ μέρους όλων των κατοίκων ευχαρίστησε για το  θερμό ενδιαφέρον τους δύο επιστήμονες, που έχουν αφιερώσει πολλές εργατοώρες για τον υπόγειο πλούτο του νησιού μας.

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »