Συμπληρώθηκε ένας χρόνος ανακύκλωσης παλαιών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στο Δήμο Σάμου

Ο Δήμος Σάμου, σε συνεργασία με το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού της «Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.», κατά το πρώτο έτος (Μάρτιος 2017 – Φεβρουάριος 2018) της εκκίνησης της ανακύκλωσης συνέλλεξε και προώθησε 12.810 κιλά παλαιών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών και 400 κιλά λαμπτήρων.

Για τη συλλογή των εν λόγω αποβλήτων έχουν τοποθετηθεί στο Δημαρχιακό Μέγαρο στο Βαθύ και στα Δημοτικά Καταστήματα του Καρλοβάσου, Πυθαγορείου, Μαραθοκάμπου και Κοκκαρίου plexiglass κάδοι για τις μικροσυσκευές καθώς και χάρτινες υποδοχές (χάρτινα stand) για τους λαμπτήρες. Παράλληλα, οι δημότες έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες του Δήμου για τη συλλογή και μεταφορά ογκωδών ηλεκτρικών συσκευών.

Για τους λαμπτήρες που αφορούν τον δημοτικό φωτισμό, ο Δήμος Σάμου, έχει προμηθευτεί μεταλλικούς κάδους για την ασφαλή τους αποθήκευση, ενώ διοργάνωσε τον Ιούνιο του 2017 διημερίδα-σεμινάριο επιμόρφωσης των υπαλλήλων του για την ασφαλή μεταφορά και αποθήκευση των αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Καλούμε τους δημότες προκειμένου να συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς η θετική πορεία του προγράμματος, να προωθούν τις παλαιές συσκευές τους για ανακύκλωση ώστε να μεγιστοποιήσουμε τη ποσότητα των ανακυκλώσιμων, συμβάλλοντας στην περιβαλλοντική προστασία του τόπου μας.

Εκ του Δήμου.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 411 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 1 κρούσμα στη Σάμο

Ραγδαία η εξάπλωση της πανδημίας. Ρεκόρ θετικών κρουσμάτων. 1 κρούσμα στη Σάμο

Σήμερα ανακοινώνουμε 935 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός

Περισσότερα »
Σύλληψη αλλοδαπού στον αερολιμένα της Σάμου, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών που τελέστηκαν από αλλοδαπούς

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, περίπτωση διάρρηξης – κλοπής, που διαπράχθηκε προ τετραμήνου περίπου, σε οικία στο Βαθύ της Σάμου. Ταυτοποιήθηκαν

Περισσότερα »