Συμμετοχή του Κώστα Μουτζούρη σε ανοιχτές συγκεντρώσεις για τη μεταναστευτική κρίση

Συμμετοχή του Κώστα Μουτζούρη σε ανοιχτές συγκεντρώσεις για τη μεταναστευτική κρίση

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης μίλησε στα πλαίσιο ενημέρωσης  για την μεταναστευτική κρίση στο Βόρειο Αιγαίο στην Αθήνα σε ανοιχτές συζητήσεις στις 28 & 29 Ιανουαρίου 2020.

00MoutzourisAthina01

Το πάνελ των ομιλητών περιελάμβανε τον Αναπληρωτή Υπουργό Γιώργο Κουμουτσάκο, τον Βουλευτή ΝΔ Α. Συρίγο, τον  πρώην υπεύθυνο της ΕΕ στη Ελλάδα Π. Καρβούνη, τον πρόεδρο της διεθνούς εταιρίας για τα δικαιώματα του ανθρώπου κ. Χριστόπουλο, τον δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη, τον Βουλευτή της ΝΔ Κ. Μπογδάνο τον Αντιδήμαρχο Χίου κ. Γ. Ξενάκη, τον ναύαρχο κ. Β. Πολίτη, τον δημοσιογράφο Λάμπρο Καλαρρύτη και  άλλους οι οποίοι εξέτασαν το θέμα από την διεθνή γεωπολιτική σκοπιά εστιάζοντας κυρίως στο μείζον δημογραφικό πρόβλημα το όποιο οδηγείται σε κορύφωση.

00MoutzourisAthina02

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος  της Alpha Bank Βασίλειος Ράπανος , πρέσβεις ,ο πρώην υπουργός Π. Ευθυμίου ο οποίος και έλαβε σαφή θέση στο θέμα καθώς και  μέλη της «Κίνησης  Πολιτών » και της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Ρεπουμπλικάνων αλλά, κυρίως,  Βορειοαιγαιοπελαγίτες που διαμένουν στην Αθήνα.
Στις δυο εκδηλώσεις έγινε μια ιστορική αναδρομή στο μεταναστευτικό καθώς και  μια επισκόπηση των αποτρεπτικών πρακτικών που τηρούν άλλες χώρες.

Επιβεβαιώθηκε ότι η Ε.Ε έχει κλείσει τα σύνορα της οριστικά και αμετάκλητα στους μετανάστες και η Ελλάδα (δηλαδή, το Β.Α) θα σηκώσει όλο το μεταναστευτικό βάρος της Ευρώπης .
Επίσης κατέστη σαφές ότι το μεταναστευτικό είναι κυρίως  θέμα χειρισμού της Ελληνικής Κυβέρνησης η οποία θα πρέπει να σκληρύνει την στάση της ,να αλλάξει  τον τρόπο ερμηνείας και εφαρμογής των διεθνών συνθηκών όπως έχουν κάνει άλλα κράτη, να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό ως το μείζον εθνικό μας ζήτημα και να μην υπεκφεύγει με μέτρα ήσσονος σημασίας.

00MoutzourisAthina03
Ο Περιφερειάρχης εστίασε την ομιλία του σε μια ανάλυση της καταστάσεως στο Β.Α και έθεσε μετ’ επιτάσεως τρία θέματα :
1.) Ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε ξεκάθαρα ότι στον  νομό Έβρου ο οποίος αποτελεί το σύνορο μας με την Τουρκία  δεν πρόκειται να γίνει καμία δομή μεταναστών. Το ίδιο ακριβώς απαιτούμε για το Β.Α. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά.

2.) Απαιτούμε καταγραφή και αυστηρό έλεγχο των ΜΚΟ οι οποίες έχουν γίνει κράτος εν κράτη.

3.) Απαιτείται απόδοση λογαριασμού για τα 1.6 (κατ’ άλλους 2,2) δις € που έδωσε στην Ελλάδα η ΕΕ επιχορήγηση για το μεταναστευτικό. Από την μέχρι τώρα έρευνα στην περιφέρεια Β.Α δεν ανευρέθησαν ίχνη εισροής χρημάτων μέχρι σήμερα.

teleion maketa16

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Δυάδα από την Basket League

Η προχθεσινή επιλογή με το Over του Ντίνου Μήτογλου επιβεβαιώθηκε με πολύ μεγάλη ευκολία, αφού έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων από τη δεύτερη περίοδο και

Περισσότερα »
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου για τον θάνατο του δικηγόρου Ιωάννη Χατζηθεοδώρου

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου για τον θάνατο του δικηγόρου Ιωάννη Χατζηθεοδώρου

Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο του πρώην Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου, Δικηγόρου ΙΩΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ. Ο

Περισσότερα »