Συμμετοχή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (παράρτημα Σάμου) σε εκπαίδευση θαλάσσιας έρευνας – διάσωσης (SAR) και αεροδιάσωσης

Το τριήμερο 28-30 Σεπτεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση θαλάσσιας έρευνας – διάσωσης (SAR) και αεροδιάσωσης, στην έδρα της 111 Π.Μ. στην Ν. Αγχίαλο, από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία. Το Παράρτημα Σάμου, συμμετείχε με 2 μέλη του.

Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν η ανάπτυξη & εκμάθηση διασωστικών τεχνικών, οι οποίες αφορούν την βελτιστοποίηση της διαχείρισης μίας θαλάσσιας έρευνας & διάσωσης σε συνεργασία με τα ιπτάμενα μέσα και την κοινή εκπαίδευση των πληρωμάτων της Πολεμικής Αεροπορίας με τους διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

00Rescue02

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιείχε θεωρητικά και πρακτικά θέματα. Την Παρασκευή 28/9 αναπτύχθηκαν οι θεωρητικές θεματικές και η εκπαίδευση εδάφους. Το Σάββατο 29/9 πραγματοποιήθηκαν οι πρακτικές ασκήσεις στη θαλάσσια διάσωση, στις οποίες συμμετείχαν ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και τα νέα υπερσύγχρονα διασωστικά σκάφη της Ελληνικής Ομάδας διάσωσης. Την Κυριακή 30/9 πραγματοποιήθηκε η εκπαίδευση των πληρωμάτων στα νέα διασωστικά σκάφη της Ε.Ο.Δ. και η αφ’ ενημέρωση όλων των συμμετεχόντων. 

Ευχαριστούμε την Πολεμική Αεροπορία και την 111 Π.Μ. για την εμπιστοσύνη και την συνεργασία που δείχνει επί σειρά πολλών ετών στο πρόσωπό της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης καθώς και τους φίλους εθελοντές από τα υπόλοιπα παραρτήματα για την άριστη συνεργασία μας.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ …

ASTRA 10Y 300X370 A

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »