Συλλυπητήρια μηνύματα Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης, ΝΕ Σάμου ΣΥΡΙΖΑ, Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Η Σάμος αλλάΖΕΙ, ΝΕ Σάμου ΚΙΝΑΛ, για τον Δημήτρη Μαυρατζώτη

Συλλυπητήρια μηνύματα Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης, ΝΕ Σάμου ΣΥΡΙΖΑ, Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Η Σάμος αλλάΖΕΙ, ΝΕ Σάμου ΚΙΝΑΛ, για τον Δημήτρη Μαυρατζώτη

ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ

Η γραμματεία και το συμβούλιο της πανσαμιακής επιτροπής Ειρήνης εκφράζει τη θλίψη για τον πρόωρο χαμό του Ανθρώπου, του Επιστήμονα, του Αγωνιστή Δημήτρη Μαυρατζώτη.

Το ήθος, οι αρχές και οι αξίες του εκφράστηκαν ακατάπαυστα και με συνέπεια με την ενεργή συμμετοχή του, σε όλα τα μετερίζια του αγώνα, για τα λαϊκά συμφέροντα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς πολέμους και προσφυγιά, για την Ειρήνη.

Τα μέλη της γραμματείας και του συμβουλίου εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο και πρόεδρο της πανσαμιακής επιτροπής Ειρήνης, Ρούλας Στεφανάκη, στα παιδιά του και στους οικείους του, εύχονται δύναμη και κουράγιο στις δύσκολες στιγμές που περνούν και αφιερώνουν τους στίχους του Γιάννη Ρίτσου ως βάλσαμο στον πόνο που βιώνουν.

«Αν έχεις λείψει για ό,τι πρέπει,

θα ‘σαι πάντα μέσα σε όλα εκείνα που γι’ αυτά έχεις λείψει,

θα ‘σαι για πάντα μέσα σε όλο τον κόσμο».

ΝΕ ΣΑΜΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Σάμου εκφράζει τη θλίψη της και αποχαιρετά το γιατρό και αγωνιστή της Αριστεράς Δημήτρη Μαυρατζώτη. Τα πιστεύω του και οι αγώνες του θα αποτελούν πάντα σηματοδότη και παρακαταθήκη για το Σαμιακό λαό. Στην οικογένεια του και τους οικείους του ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου εκφράζει τη βαθιά του οδύνη για το τελευταίο ταξίδι  του γιατρού Δημήτρη Μαυρατζώτη που έφυγε από την ζωή την Κυριακή το πρωί στην Σάμο.

Γιατρός (γαστρεντερολόγος), διετέλεσε πρόεδρος στον Ιατρικό Σύλλογο Σάμου, πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελαματιών Ιατρών Σάμου και πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μυτιληνιών «Φοίνικας».

Διετέλεσε δημοτικός, νομαρχιακός σύμβουλος και βουλευτής Σάμου.

Με ήθος και συνέπεια υπηρέτησε τις αξίες για τα δικαιώματα στην εργασία, στον πολιτισμό, στην ειρήνη.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου αποφάσισε:

Να εκφράσει τα βαθειά συλλυπητήριά του. H Σάμος , ο τομέας της Υγείας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η κοινωνία μας, έχασαν έναν σημαντικό Άνθρωπο !!

Να καταθέσει χρηματικό ποσό στη μνήμη του για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Σάμου.

Να αναρτηθεί στο διαδίκτυο και να δημοσιευθεί το παρόν μήνυμα στον τοπικό Τύπο.

Η Σάμος αλλάΖΕΙ

Συνεδρίασε εκτάκτως τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου, με σκοπό την έκδοση ψηφίσματος μετά την αναγγελία του θανάτου του Δημήτρη Μαυρατζώτη.

Ο Νίκος Ζάχαρης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «η Σάμος αλλάΖΕΙ»,  στην τοποθέτησή του είπε:

“Χθες η Σάμος έχασε ένα σημαντικό Άνθρωπο με Α κεφαλαίο.

Ο Δημήτρης ήταν ένας Άνθρωπος αγωνιστής της Ειρήνης μέσα από το φιλειρηνικό κίνημα της Πανσαμιακής Επιτροπής, ένας Άνθρωπος αγωνιστής της Αυτοδιοίκησης ως εκλεγμένος επί σειρά ετών νομαρχιακός και δημοτικός σύμβουλος, ένας Άνθρωπος αγωνιστής της ζωής υπηρετώντας ως γιατρός όλους τους συνανθρώπους του.

Συμπορευτήκαμε από παράλληλους δρόμους στα ιδεώδη της Αριστεράς, με αίσθημα ειλικρινούς αλληλεγγύης εκεί που συμφωνούσαμε, αλλά με κατανόηση και χωρίς εχθρότητα εκεί που διαφωνούσαμε.

Ήταν ένας ειλικρινής, ευθύς άνθρωπος, με ανιδιοτέλεια προσφοράς και με βαθιά λαϊκότητα.

Γι’ αυτό ήταν αγαπητός σε όλους.

Ο Δημήτρης Μαυρατζώτης αφήνει έντονο το αποτύπωμά του στα δρώμενα της Σάμου με την πολιτική, κοινωνική και επιστημονική του προσφορά και δράση.

Τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στους οικείους του”.

ΝΕ ΣΑΜΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Σάμου του Κινήματος Αλλαγής με θλίψη αποχαιρετά τον Δημήτρη Μαυρατζώτη, άξιο σαμιώτη επιστήμονα και αγωνιστή. Οι αγώνες του και η συμμετοχή του πολύπλευρη στο λαϊκό κίνημα, έχοντας πάντα την λαϊκή επιβράβευση.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ευθύμιος Λέκκας στο "Radio Cafe 102,4" - 7 ρίχτερ ο σεισμός, πάνω από 3 χιλιάδες μετασεισμοί

Ευθύμιος Λέκκας: Κάναμε παρατηρήσεις κατά πόσο είναι ανθεκτικές οι κατασκευές ή δημιουργήθηκαν προβλήματα σ’ αυτήν την καθυστερημένη σεισμική δόνηση

Τη Σάμο επισκέφτηκε μετά τον σεισμό των 4,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στο νησί μας, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας,

Περισσότερα »
O ιατρός Εμμανουήλ Κιάσσος εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Αν. Σάμου για θέματα κορονοϊού

Ορίσθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Εμ. Κιάσσος ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Αν. Σάμου στο Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας

Σύμφωνα με την υπ΄αριθ. 59/25-01-2021 απόφαση Δημάρχου, ορίσθηκε ο κ. Εμμανουήλ Κιάσσος, Δημοτικός Σύμβουλος, ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Ανατολικής Σάμου και του μεταβιβάζει καθ’ ύλην

Περισσότερα »