Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Σάμου και Ικαρίας: Ανακοίνωση – Καταγγελία για τον τρόπο αντιμετώπισης επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 στην ΠΕ Σάμου από το Υπουργείο Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.)

Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Σάμου και Ικαρίας: Ανακοίνωση – Καταγγελία για τον τρόπο αντιμετώπισης επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 στην ΠΕ Σάμου από το Υπουργείο Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.)

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακών Ενοτήτων Σάμου και Ικαρίας (Σ.Υ.ΠΕ.ΣΙ) καταγγέλλει το Υπουργείο Υγείας και ειδικότερα τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ) για τον τρόπο αντιμετώπισης του επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού σε εργαζόμενο στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου.

Παρόλα τα έγγραφα, τα αιτήματα και τις συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες του Δ.Σ του Σ.Υ.ΠΕ.Σ.Ι, από την Τρίτη 28 Ιουλίου 2020 μέχρι και σήμερα, με κύριο αίτημα τον άμεσο έλεγχο με μοριακά τέστ αρχικά των κάτ’ οίκον περιορισμένων και στη συνέχεια όλων των εργαζομένων του Διοικητηρίου της Π.Ε Σάμου, η αρμόδια υπηρεσία του Ε.Ο.Δ.Υ επιδεικνύει προκλητική αδιαφορία καθώς δε μπαίνει στον κόπο να απαντήσει στα αιτήματα μας.

Θεωρούμε απαράδεκτο αυτές τις ώρες να μην λαμβάνονται αυτονόητα μέτρα, να κωφεύουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, να παρατηρούνται ολιγωρίες στην λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων πρόληψης, της μείωσης πιθανής διασποράς και της αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τον ιό COVID-19 και να ενισχύεται η αγωνία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι πολίτες στην Περιφέρεια της Σάμου.

Θεωρούμε προκλητικό το γεγονός σε εποχές που εκατομμύρια ευρώ μοιράζονται με περίσσια ευκολία για τη λεγόμενη ‘’ανάπτυξη’’ σε επιχειρηματικούς ομίλους να θεωρούνται μη αναγκαίες οι δαπάνες που προασπίζουν την υγεία του Ελληνικού λαού.  

Καταδικάζουμε την ψευδεπίγραφη ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση που για ακόμα μια φορά μεταθέτει το πρόβλημα στην ατομική ευθύνη και στις τσέπες των πολιτών.

Δεν θα επιτρέψουμε καμία ολιγωρία, καμία παράλειψη, καμία έκπτωση εις βάρος της υγείας των εργαζομένων στην ΠΕ Σάμου για αυτό και συνεχίζουμε να διεκδικούμε την άμεση διενέργεια μοριακών τέστ ανίχνευσης του Κορωνοϊού με κάθε πρόσφορο μέσο και με συνθήκες πλήρους ασφάλειας σε όλους τους εργαζόμενους στο Διοικητήριο της Π.Ε Σάμου.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την προάσπιση της Δημόσιας υγείας των πολιτών όλης της Σάμου.  

Σε κάθε περίπτωση τους θέτουμε προ των ευθυνών τους για οτιδήποτε προκύψει στο μέλλον.

ΣΥΝΗΜ: 1) Το αρίθμ.πρωτ.17/28/7/2020 έγγραφο του ΣΥΠΕΣΙ

             2) Το αρίθμ.πρωτ.18/28-7-2020 έγγραφο του ΣΥΠΕΣΙ

Πίνακας Αποδεκτών:

Προς:

1) Γραφείο Υπουργού Υγείας

(Υπ’οψιν κ. Β.Κικίλια)

2) Ε.Ο.Δ.Υ (μέσω email)

3) Γραφείο Περιφερειάρχη Π.Β.Α

(Υπ’όψιν κ. Κ.Μουτζούρη)

4) Γεωγραφικό Αντ/χη Π.Ε Σάμου

(Υπ’οψιν κ. Β.Πανουράκη)

5) Γραφείο Θεματικού Αντ/χη Δημόσιας Υγείας και Μέριμνας Π.Β.Α

(Υπ’όψιν κ. Π.Βρουλή)

Κοινοποίηση:

1) Επικεφαλής Περιφερειακών Παρατάξεων Π.Β.Α

2) Ο.ΣΥ.Α.Π.Ε

3) ΝΤ ΑΔΕΔΥ ΣΑΜΟΥ

4) Μέλη Σ.Υ.ΠΕ.Σ.Ι

5) Εργαζόμενους συναδέλφους στις ΠΕ Χίου και ΠΕ Λέσβου

6) Τοπικά ΜΜΕ

Ο Πρόεδρος                                                      Ο Αντιπρόεδρος  

Απόστολος Βαλαμώντης                                      Βλάσης Παράσχος

00Kalatzi01

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υπέγραψαν την 21 Δεκεμβρίου 2020, μέσω τηλεδιάσκεψης ο  Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου

Περισσότερα »
Τους ζητήθηκε η αποστολή φωτογραφιών μέσω Viber κατά τη διάρκεια μικτών εξορμήσεων. Κοινή Ανακοίνωση - Καταγγελία Ε.Α.Υ.Ν. Σάμου, Χίου & Λέσβου

Ανακοίνωση Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με διευκρινήσεις για τις αλλαγές στην νομοθεσία περί όπλων

Σε συνέχεια της από 02/01/2021 Ανακοίνωσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τις αλλαγές στην νομοθεσία περί όπλων, διευκρινίζονται τα ακόλουθα: Τα όπλα θήρας,

Περισσότερα »