Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Σάμου και Ικαρίας: Άμεση λήψη αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του CovID 19 μετά την ύπαρξη επιβεβαιωμένου θετικού κρούσματος σε εργαζόμενο της Π.Ε Σάμου.

Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Σάμου και Ικαρίας: Άμεση λήψη αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του CovID 19 μετά την ύπαρξη επιβεβαιωμένου θετικού κρούσματος σε εργαζόμενο της Π.Ε Σάμου.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακών Ενοτήτων Σάμου και Ικαρίας (Σ.Υ.ΠΕ.ΣΙ) κρίνοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης, όπως αυτή προέκυψε με την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος του COVID 19 σε εργαζόμενο της Π.Ε Σάμου, ζητάει την άμεση λήψη μέτρων τόσο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας των πολιτών της Σάμου, που έρχονται σε επαφή με τις Υπηρεσίες της, όσο και για τη διασφάλιση της υγείας όλων των εργαζομένων. Συγκεκριμένα ζητάμε να ληφθούν από την Πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας σε συνεργασία με τα αντίστοιχα αρμόδια Υπουργεία τα κάτωθι μέτρα: 

Να διενεργηθούν άμεσα μοριακά τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, από κινητή 

μονάδα του Ε.Ο.Δ.Υ ή με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο, με συνθήκες πλήρους ασφάλειας, αρχικά στους συναδέλφους εργαζόμενους που βρίσκονται ήδη σε κατ’ οίκον περιορισμό και στη συνέχεια σε όλους τους εργαζόμενους του Διοικητηρίου της Π.Ε Σάμου. Τα συγκεκριμένα τεστ να επαναληφθούν μετά από χρονικό 

διάστημα που θα υποδείξουν οι αρμόδιες υγειονομικές Υπηρεσίες.

> Να χορηγηθούν άμεσα άδειες ειδικών συνθηκών για τους εργαζόμενους που 

ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

> Να κλείσουν άμεσα οι Υπηρεσίες της ΠΕ Σάμου, που κρίνουν απαραίτητο οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

> Σε όσες υπηρεσίες αποφασιστεί να παραμείνουν ανοικτές να υπάρξει ένα μοντέλο 

«ελάχιστης λειτουργίας», προκειμένου να εξασφαλίζεται η εκτέλεση μόνο των σοβαρών και επειγουσών αρμοδιοτήτων για όσο χρονικό διάστημα κριθεί από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές. Επιπρόσθετα, να ισχύσουν για τη λειτουργία τους τα μέγιστα μέτρα ασφαλείας (εξυπηρέτηση κοινού μόνο μέσω τηλεφώνου ή e-mail, τήρηση αποστάσεων ασφαλείας, τήρηση όλων των υγειονομικών μέσων προστασίας εντός των υπηρεσιών)

> Να ανασταλούν οι μετακινήσεις εκτός έδρας, λόγω υπηρεσιακών αναγκών, των 

εργαζομένων της ΠΕ Σάμου μέχρι και 31 Ιουλίου 2020. 

> Να προχωρήσει η Περιφερειακή αρχή στην άμεση πρόσληψη Ιατρού Εργασίας 

σύμφωνα με τα όσα ορίζει η εργατική νομοθεσία.

> Να χορηγούνται συνεχώς και σε επάρκεια όλα τα απαραίτητα υλικά προστασίας 

(μάσκες αυτοπροστασίας, αντισηπτικά, απολυμαντικά κ.ά.) που χρειάζονται σ’ αυτές τις συγκυρίες, προκειμένου να διασφαλιστούν οι συνθήκες υγιεινής όλων των 

εργαζομένων στην Π.Ε Σάμου και ΠΕ Ικαρίας.

> Την εξέταση εφαρμογών τακτικών απολυμάνσεων των χώρων των υπηρεσιών, των Περιφερειακών Ενοτήτων Σάμου και Ικαρίας και ιδιαίτερα τη μέριμνα συντήρησης των κεντρικών συστημάτων αερισμού και κλιματισμού των κτιρίων τους σχετικά με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τα αρμόδια Υπουργεία. 

Καλούμε την Κυβέρνηση και την Περιφερειακή αρχή να βάλουν την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών πάνω από οικονομικά κόστη, πρωτόκολλα και διαδικασίες. Καλούμε να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες προκειμένου να διασφαλιστούν οι υγειονομικές συνθήκες που απαιτούνται σε μια Δημόσια Υπηρεσία σε καιρό πανδημίας με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ας πράξουν αυτά που οφείλουν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΑΜΩΝΤΗΣ                              ΒΛΑΣΗΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ

00Dodekanisossamostoday760x140

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »